NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

Uniós kifizetések (Ft) 2014.01.04.

Tájékoztatás a KATA vagy KIVA alanyiságot választott Kedvezményezettek részére, akik az ÚSZT GOP keretében megkötött Támogatási Szerződéssel vagy Támogatói Okirattal rendelkeznek2014. január 2.

Az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében megkötött támogatási szerződések és kiadott támogatói okiratok 4. sz. (a Projekt számszerűsíthető eredményei) melléklet vonatkozásában az alábbi pontosító tájékoztatást adjuk a kisadózó vállalkozások tételes adója (KATA) vagy kisvállalati adó (KIVA) adónemet választó Kedvezményezettek részére.

A projekt számszerűsíthető eredményei elnevezésű mellékletben előírt vállalási kötelezettségekben szereplő személyi jellegű ráfordítások helyett, a KIVA vagy KATA adónemet választott Kedvezményezettek támogatott projektjei esetében, az adott vállalással érintett üzleti évben felmerült bruttó bér kerül figyelembe vételre.  A Pályázati Felhívásban előírt célok következetes teljesítésnek vizsgálata céljából a Közreműködő Szervezetnek adatszolgáltatást kell bekérni a bázis év, majd a vállalási évek vonatkozásában a bruttó bér összegének tekintetében, az adatok alátámasztásául cégszerűen aláírt könyvelési dokumentumot, pl: a bérszámfejtéshez szükséges analitikát vagy bérkartont szükséges megküldeniük.
A Kedvezményezett az adatszolgáltatásra a projekt fenntartási jelentések megküldéskor köteles.
A jóváhagyott jelentés(ek)ben közölt adat lép a támogatási szerződésekben/támogatói okiratokban rögzített bázis év személyi jellegű sorában szerepeltetett adat helyébe (azon támogatási szerződésekben/támogatói okiratokban, ahol erre vonatkozó adat már szerepelt). Ezért az abban bekövetkező változást a Közreműködő Szervezet részéről nem kell szerződésmódosítással kezelni.