Kezdőlap |
Kaposszerdahely Községi Önkormányzata - közérdekű adatok NYILVÁNOS ADATOK
A közérdekű adatok feltöltése folyamatban van
2. Tevékenységre, működésre vonatkozó adatok » A szerv nyilvántartásai

1. A közfeladatot ellátó szerv által fenntartott adatbázisok, illetve nyilvántartások leíró adatai (név, formátum, az adatkezelés célja, jogalapja, időtartama, az érintettek köre, az adatok forrása, kérdőíves adatfelvétel esetén a kitöltendő kérdőív), az adatvédelmi nyilvántartásba bejelentendő nyilvántartásoknak az e törvény szerinti azonosító adatai; a közfeladatot ellátó szerv által - alaptevékenysége keretében - gyűjtött és feldolgozott adatok fajtái, a hozzáférés módja, a másolatkészítés költségei
Kaposszerdahely Polgármesteri Hivatalában kezelt adatokhoz történő hozzáférés módja, a másolatkészítés költségei:

1. A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény (a továbbiakban: Avtv.) alapján a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítése során a jegyző jár el.

1.1.   Közérdekű adat megismerését bárki – szóban, írásban – igényelheti. A jegyző haladéktalanul, de legfeljebb 15 napon belül az igénynek eleget tesz.

1.2.  A közérdekű adatokat tartalmazó dokumentumról vagy dokumentumrészről az igénylő, kérésének megfelelően, másolatot kaphat. Ha a dokumentum az igénylő által meg nem ismerhető adatot is tartalmaz, a másolaton a meg nem ismerhető adatot felismerhetetlenné kell tenni.

1.3.  Az adatokat az igénylő által kért formában – szóban, postai úton, fénymásolaton, floppy lemezen, e-mailben – kell rendelkezésre bocsátani.

1.4.   Az igény elutasításáról és annak indokairól 8 napon belül értesíteni kell az igénylőt. Az igény elutasítását és indokait minden esetben írásban dokumentálni kell. A körjegyzőség évente elkészíti az elutasított igényekről, valamint az elutasítás indokairól szóló összegző értesítést az adatvédelmi biztos számára.

1.5.   Az igény elutasítása miatt a Kaposvár Városi Bírósághoz lehet 30 napon belül keresetet benyújtani.

3. Az adatigénylő személyazonosító adatai csak annyiban kezelhetők, amennyiben az igény teljesítéséhez – beleértve az esetleges költségek megfizetését is – elengedhetetlenül szükséges. Az igény teljesítését, illetőleg a költségek megfizetését követően az igénylő személyes adatait haladéktalanul törölni kell.

4. Az igénylőtől a fénymásolatért A4-es oldalanként 10 Ft, floppy lemezért 90 Ft költségtérítést kell kérni. A költségtérítés összegét az igénylővel előre közölni kell.

Kapcsolódó dokumentumok:
  1. Bárdudvarnoki Közös Önkormányzati Hivatal Jegyője, mint I. fokú kereskedelmi hatóság 2016. évi hatósági ellenőrzési terve, Letöltés
  2. Bárdudvarnoki Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője, mint I. fokú kereskedelmi hatóság 2015 évi hatósági ellenőrzésről készült jelentés, Letöltés
  3. Bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységek, Letöltés
  4. Működési engedéllyel rendelkező üzletek, Letöltés
  5. Nyilvántartás szálláshely-üzemeltetési engedélyről, Letöltés
  6. Országos Ker.nyilvántartás Kaposszerdahely , Letöltés
  7. Telepengedély nyilvántartás, Letöltés
Frissítés: A változásokat követően azonnal, Megőrzés: Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával
Utolsó frissítés: 2017.09.28.