Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság
Élelmiszer Toxikológiai Nemzeti Referencia Laboratórium

(NAT-1-1160/2011)

Elérhetőségek

Cím: 1095 Budapest, Mester utca 81.
Tel: +36 (1) 456-3010
Fax: +36 (1) 216-1574
Email: etbi@mgszh.gov.hu
WEB:

Domány Gábor
laboratóriumvezető

Akkreditált tevékenység:

  • peszticidek, környezetszennyező anyagok, kémiai elemek, mikotoxinok, állatgyógyászati szermaradékok, hormon- és hormonhatású szerek, idegrendszerre ható szerek residuumainak kimutatása, illetve meghatározása élelmiszerekből, állati eredetű mintákból;
  • élelmiszerrel érintkező anyagokból, csomagolóanyagokból kioldható anyagok, toxikus komponensek meghatározása;
  • növényi eredetű takarmányok béta-agonista tartalmának meghatározása;
  • ivóvíz, felszíni víz, felszín alatti víz, vizes eluátumok, híg vizes eluátumok kémiai vizsgálata;
  • állati és növényi eredetű élelmiszerek, élelmiszerrel érintkező anyagok, ivóvíz, felszíni víz, felszín alatti víz, vizes eluátumok, híg vizes eluátumok mintaelőkészítése
  • az előzőekben felsorolt tevékenységekhez kapcsolódó, a mintára vonatkoztatott szakvélemény vagy értelmezés készítése, jogszabályok követelményeivel, illetve szakmai előírásokkal való összehasonlítás alapján,



Tevékenység részletezve:

  • Részletező okirat
  • Módosított részletező okirat (1)
  • Szűkített részletező okirat (1)
  • Szűkített részletező okirat (2)

  • Megjegyzések:

    2012.04.18-ig Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság Élelmiszer Toxikológiai Nemzeti Referencia Laboratórium néven akkreditálva.

    2013.02.27-én az akkreditált terület szűkítve:

    • Állati eredetű élelmiszerek
    • Állati szövetek, állati és növényi eredetű élelmiszerek
    • Ivóvíz
    • Növényi eredetű élelmiszerek
    • Zsírtartalmú élelmiszerek

    területeken egyes laboratóriumi vizsgálatokkal, továbbá

    • Növényi eredetű élelmiszerek mintavétele, minta-előkészítése

    területtel, továbbá

    • Növények és növényi termékek OC peszticid maradék tartalma
    • Állati eredetű élelmiszerek, növények és növényi termékek szerves foszforsavészter maradék tartalma
    • Élelmiszerek piretroid tartalma

    véleményezés, értelmezés területekkel.

    2013.05.22-én az akkreditált terület szűkítve:

    • Zsírtartalmú élelmiszerek

    területen bizonyos laboratóriumi viszgálattal.



    Akkreditálási okiratszám:

    NAT-1-1160/2011        Kiadás ideje: 2011-05-04        Érvényesség ideje: 2015-05-03

    HÍREK

    Aktualitások

    Választás 2013

    Ügyfélfogadási rend


    Új, illetve módosított szabályzatok hatályba léptetése


    Akkreditálási követelmények megváltozása

    Akkreditálással és felügyeleti vizsgálattal kapcsolatos általános tájékoztatások

    NAT testületi hírek

    A NAT éves beszámolói


    Tájékoztatás a NAT európai szakértői értékeléséről


    Rendezvények

    Pályázati felhívások

    Egyéb hírek



    1119 Budapest, Tétényi út 82. | Postai cím: 1464 Budapest, Pf. 1581 | telefon: +36 (1) 203-3981 | fax: +36 (1) 204-5075 | nat@nat.hu.