Felügyeleti Díj

A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 82/A. §-a alapján:

„(1) Az a gazdálkodó szervezet, amely e törvény alapján hulladékgazdálkodási engedélyhez vagy nyilvántartásba vételhez kötött tevékenységet folytat – kivéve a közszolgáltatót, valamint azt az esetet, ha a tevékenység az egységes környezethasználati engedélyezés hatálya alá tartozik -, a tárgyév február 28-ig a környezetvédelmi hatóság részére éves felügyeleti díjat fizet. A tevékenység év közben történő megkezdése esetén a felügyeleti díj arányos részét kell megfizetni a hulladékgazdálkodási engedély jogerőre emelkedését vagy a nyilvántartásba vételt követő 30 napon belül.

[…]

(3) A felügyeleti díj mértéke

  1. a) hulladékgazdálkodási engedélyhez kötött tevékenység esetén telephelyenként (a fióktelepet, valamint telephely hiányában a székhelyet is ideértve) 40 000 forint,
  2. b) nyilvántartásba vételhez kötött tevékenység esetén telephelyenként (a fióktelepet, valamint telephely hiányában a székhelyet is ideértve) 25 000 forint.”

A felügyeleti díjat nem a kiadott engedélyek száma után, hanem telephely(ek) után, telephely(ek) hiányában székhely után szükséges megfizetni, nem pedig az engedélyek után.

Befizetés: az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Magyar Államkincstárnál vezetett 10032000-00287261-00000000 számú fizetési számlájára. Az átutalás közlemény rovatában kérjük, tüntesse fel hogy „felügyeleti díj”.

A felügyeleti díj megfizetését követően kérjük, küldje meg a befizetést igazoló okirat másolatát a Főfelügyelőség részére (orszagos@zoldhatosag.hu vagy 1539 Budapest, Pf. 675.)