Keresés  
Álláskeresőknek
Munkaadóknak
Állásbejelentés
Képzés
Támogatások
Szolgáltatások
Csoportos létszámleépítés
Megváltozott munkaképességű munkavállaló foglalkoztatása
Sajtónak
Elérhetőségek
Eseménynaptár
Pályázatok
Közfoglalkoztatás
Közérdekű munka
Statisztika
Programok
Tájékoztatás
Kiadványok
Nyomtatványok
Archívum
Munkahelyi alkohol- és drogmegelőzés
GYIK - Tudástár
Tájékoztató a felnőttképzési intézmények nyilvántartásárólNyomtatás

 

Tisztelt Ügyfelünk!

 

A felnőttképzési tevékenység megkezdésének és folytatásának részletes szabályairól szóló 2/2010. (II. 16.) SZMM rendelet szerint, felnőttképzési tevékenység csak akkor folytatható, ha a székhelye szerinti illetékes kormányhivatal munkaügyi központjánál a bejelentés megtörtént és a felnőttképzési intézmény tevékenysége megfelel a jogszabályban foglalt feltételeknek.

 

Felnőttképzési tevékenység megkezdésének a tevékenység tényleges megkezdése vagy a felnőttképzési tevékenységnek a felnőttképzési intézmény általi meghirdetése minősül.

Minden bejelentés esetében igazgatási és szolgáltatási díjat (9.610.- Ft) kell fizetni, amelyet a székhely szerint illetékes kormányhivatal munkaügyi központjának számlaszámára kell utalni a bejelentés megtételekor.

 

Nyilvántartást vezetők címei, számlaszámai 

 

Bejelentőlap iratminta

 

A megyei kormányhivatal munkaügyi központjához beérkezett bejelentést követően a hatóságnak vizsgálnia kell, hogy a bejelentés megfelel-e a 2009. évi LXXVI. szolgáltatási törvény 22. §-ban meghatározott követelménynek, és az eljárási illetéket vagy igazgatási szolgáltatási díjat megfizette-e a bejelentést tevő. 

  • Amennyiben a felnőttképzést folytató intézmény bejelentése a jogszabályi követelménynek megfelel, akkor a megyei kormányhivatal munkaügyi központja Igazolás formanyomtatvány megküldésével értesíti a bejelentést tevőt a nyilvántartási rendszerbe való rögzítésről.

 

  • Amennyiben a felnőttképzést folytató intézmény bejelentése a jogszabályi követelménynek nem felel meg, akkor a megyei kormányhivatal munkaügyi központja Értesítés formanyomtatvány megküldésével értesíti a képző intézményt a hiányosságokról és figyelmezteti a felnőttképzési tevékenység bejelentés nélküli folytatásának jogkövetkezményeiről.

 

 

Az informatikai fejlesztésnek köszönhetően a képző intézményeknek lehetősége van nem csak papír alapon, hanem webes felületen a bejelentés megtételére, ehhez az FSZH által regisztrált bejelentkezési azonosítóval (loginnév) kell rendelkeznie és ismernie kell a képző intézmény számra létrehozott titkos azonosítót.

 

Web-es nyilvántartás kezdőlapja: http://finy.munka.hu

 

Útmutató Web-es bejelentés megtételéhez

Meghatalmazás iratminta

 

Az érdeklődők részére nem szükséges semmilyen bejelentkezési azonosító, az alábbi linkre kattintva a nyilvántartásban lévő adatok megtekinthetőek: 

Az érdeklődők ide kattintva kaphatnak részletes tájékoztatást a képző intézményekről

 

 

 

Budapest, 2009. november 02.

 

Utolsó módosítás: 2012. március 08.

 

Nemzeti Munkaügyi Hivatal 1089 Budapest, Kálvária tér 7.
Tel.: 06-1-303-9300 Fax.: 06-1-210-4255 E-mail: fh@lab.hu