Üdvözlünk!
 
főoldal
naptár
(események, étlap)
kapcsolat
képgaléria
csoportok
saját fotók
gyakori kérdések
aktualitások
hirdetések
különös közzétételi lista
 
augusztus
HKSzCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
 

Mottónk:" Minden gyermeket úgy taníts, úgy nevelj,
úgy szeress, ahogyan mint szülő te is elvárnád
gyermeked átadásakor az óvónőtől. "

 

A Nagykovácsi Kispatak Óvodában, gyönyörű természeti környezetben, derűs, otthonos, szeretetteljes légkörben a gyermeki személyiség sokoldalú kibontakoztatására, nevelésére, fejlesztésére törekszünk, komplex módon tudatosan tervezett, szervezett nevelési helyzetekkel. Óvodánk nyitott, a környezet igényeihez igazodva elsősorban a gyermekek nevelését, fejlődésüknek támogatását, a partneri kapcsolatra épülő családi nevelés kiegészítését vállalja.

Arra törekszünk, hogy helyi nevelési programunk hatékony működtetése, szeretetteljes, érzelmi biztonságot nyújtó légkörben, a gyermekek egyéni fejlődési ütemének figyelembe vételével történjen.

Sokféle mozgási lehetőség biztosításával alkalmat adunk a gyermekek számára a mozgásöröm megélésére, mely biztosítja számukra a testi-, lelki-, szociális harmóniát. Szeretnénk óvodásainknak olyan élményeket nyújtani a művészetek, a mese, a vers, a bábozás, a képalkotás és a természet csodái által, mely maradandó és meghatározó lesz életükben.

Gondot fordítunk a hátrányos helyzetű gyermekek egészségének megőrzésére, a prevencióra, a differenciált foglalkoztatásra, a másság elfogadására, az esélyegyenlőség érvényesülése érdekében.

A gyermekek alapvető tevékenységéhez - a három óvoda adottságainak figyelembe vételével - biztosítjuk a feltételeket, hogy óvodapedagógusaink, logopédusunk és fejlesztőpedagógusunk vezetésével magasabb szinten bontakoztathassák ki képességeiket.

Hisszük, hogy óvodáskor végére, őszinte, nyitott, kíváncsi, önálló, toleráns, kellő önfegyelemmel és akarattal rendelkező, jószívű, vidám, segítőkész gyermekek nevelődnek a szülők és az óvoda összehangolt tevékenysége által.

Tudatában vagyunk annak, hogy mindenkor példaként járunk a gyermekek előtt, ezért viselkedésünkkel, tetteinkkel a követendőt közvetítjük. Magatartásunkat a megértés, az elfogadás, az optimizmus és a szeretet jellemzi.

Nevelőtestületünk jól felkészült pedagógusokból áll, akiknek szakértelme, lelkesedése, értékközvetítő szerepe és tevékenysége a garancia céljaink megvalósítására.


GYERMEKKÉPÜNK

Olyan gyermek, aki élmények útján erősen kötődik a természethez, meséhez, zenéhez, alkotó tevékenységekhez. Pozitív kapcsolatban él a természeti és társadalmi környezettel. Tud nevetni, felfedezni, csodálkozni. Lelkileg szabad, szellemileg kreatív, szociálisan érzékeny, empatikus, kiegyensúlyozott és boldog.

 
 

Látogatók száma 2011.01.15. óta: