gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  8°C, 4.6 km/hD/DNY-i szél, szitálás, gyenge eső
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
2016.01
  1. H
  2. K
  3. Sz
  4. Cs
  5. P
  6. Szo
  7. V
  1.  
  2.  
  3.  
  4.  
  5. 1
  6. 2
  7. 3
  1. 4
  2. 5
  3. 6
  4. 7
  5. 8
  6. 9
  7. 10
  1. 11
  2. 12
  3. 13
  4. 14
  5. 15
  6. 16
  7. 17
  1. 18
  2. 19
  3. 20
  4. 21
  5. 22
  6. 23
  7. 24
  1. 25
  2. 26
  3. 27
  4. 28
  5. 29
  6. 30
  7. 31
Pályázati felhívás ingatlan értékesítésére
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása
Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 399/2015.(XII.16.) ÖKT számú határozata alapján nyilvános pályázatot hirdet a 2040 Budaörs, Károly király u. 54. szám alatti, 548/A/5 helyrajzi számú, 137 m2 alapterületű, az Önkormányzat tulajdonában álló ingatlan értékesítésére, vagy bérbeadás útján történő hasznosítására. A pályázat benyújtásának határideje: 2016. február 1. (hétfő) 12.00 óra

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

 

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

399/2015.(XII.16.) ÖKT számú határozata alapján

 

nyilvános pályázatot hirdet

 

a 2040 Budaörs, Károly király u. 54. szám alatti, 548/A/5 helyrajzi számú, 137 m2 alapterületű, az Önkormányzat tulajdonában álló ingatlan

értékesítésére, vagy bérbeadás útján történő hasznosítására

 

 

A pályázat tárgya:

Budaörs Város Önkormányzata

A)    értékesíteni,

B)     határozott, legfeljebb 10 évig tartó határozott időtartamra bérbeadás útján hasznosítani

kívánja a tulajdonát képező, 2040 Budaörs, Károly király u. 54. szám alatti, 548/A/5 helyrajzi számú, 137 m2 alapterületű, „üzlethelyiség” megnevezésű ingatlanát.

 

 

Közös – bérbeadásra és értékesítésre egyaránt vonatkozó – feltételek:

 

A pályázók köre:

  • természetes személyek,
  • a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. §-a szerinti átlátható szervezetek (gazdasági társaságok, civil szervezetek, stb.).

 

Az ingatlan bemutatása:

Az ingatlan egy 5 albetétből álló, 1900-as években épült épület, utcafronti, utcai bejáratos üzlethelyisége. Az ingatlan Budaörs Ófalú részén, főút mellett megfelelő infrastrukturális feltételekkel rendelkező környezetben található, szilárd burkolatú útról jól megközelíthető. Az épület előtt 3 db személygépkocsi számára kialakított parkoló található.

Az üzlet alapterülete: 137 m2, egy üzlettérből és több kiszolgáló helyiségből áll (lásd melléklet alaprajz).

Közműellátottsága: A helyiség teljes közművesítettséggel rendelkezik (villany, víz, csatorna, gáz.

Fűtés és meleg víz: A helyiség fűtését és melegvízellátását gázcirkó kazán biztosítja.

Szellőzés: Az ingatlan sem természetes, sem mesterséges (gépi) szellőzéssel nem rendelkezik. Az ingatlan kizárólag az utcafront felé rendelkezik nyitható ajtókkal. Az épület É-i homlokzatán üvegtéglák biztosítják az egyes helyiségeknek a természetes fényt. Az üzlet-térnek fix ablaka van. A gépszellőzés kiépíthető. Az üzlettér természetes szellőzése az utcai ablak cseréjével biztosítható. 

Az épület állapota: Az üzlethelyiség 2011-ben felújításon esett át, melynek keretében villanyvezeték-csere, fűtéskorszerűsítés, részleges homlokzati nyílászárócsere, homlokzat-felújítás (vakolás, színezés), festés, burkolás, válaszfalazás, valamint részleges tetőfelújítás történt.

Az épület falazatán vizesedési nyomok láthatók, hideg burkolatai, festései helyenként feltáskásodtak, leválnak, az ingatlan talajnedvesség elleni szigeteléssel (padló és fal szigetelés) nem rendelkezik.

A fedélszék statikai problémákkal rendelkezett, mely a tetőtér hátsó részében javításra került. A tetőtér másik felében egy korábbi Bérlő által kialakított tetőtér-beépítés elbontása javasolható, és az általa takart födém szerkezet és fedélszék ezt követően átvizsgálandó.

 

Az ingatlanra vonatkozó építésügyi követelmények:

A Budaörs, Károly király u. 54. szám alatti ingatlanra a Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének Budaörs egyes területeire vonatkozó helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervéről szóló, 24/2014. (IX.29.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: Szabályozási terv) vonatkozik, amely az ingatlant Vt-Bv1 intenzív, zártsorú, belvárosi településközpont, (Szabadság út, Károly király út) övezetbe sorolja.

A településközpont terület építési övezet területén - eltérő övezeti előírás hiányában - elhelyezhető rendeltetések:

a)   lakó,

b)   igazgatás, iroda,

c)   kereskedelem-szolgáltatás,

d)   szállás jellegű,

e)   hitéleti, nevelési, oktatási, egészségügyi, szociális,

f)    kulturális, közösségi szórakoztató, valamint

g)   sport.

 

Az ingatlan megtekinthető:

Az ingatlan kezelőjével, a BTG Nonprofit Kft. Ingatlankezelési Csoportjával, a 06/23-421-597-es telefonszámon történt előre leegyeztetett időpontban.

 

A pályázat benyújtásának határideje: 2016. február 1. (hétfő) 12.00 óra

Amennyiben a benyújtási határidőig, 2016. február 1. napjáig érvényes pályázat nem érkezik, a benyújtási határidő 2016. március 1. napjáig kiíró külön döntése nélkül meghosszabbodik.

 

A pályázat benyújtásának módja:

A pályázatokat zárt borítékban, 1 példányban kell benyújtani a Budaörsi Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatára (2040 Budaörs, Szabadság út 134.).

 

A borítékon csak a „Pályázat: Károly király u. 54.” jeligét kérjük feltüntetni.

 

A határidőn túl benyújtott pályázat nem kerül elbírálásra.

Érvénytelen a pályázat, ha nem felel meg a pályázati felhívásban, illetve a jogszabályokban foglalt feltételeknek.

Hiánypótlási lehetőség nincs.

 

A pályázaton gazdálkodó szervezet vagy polgári jogi társaság képviselője, mint pályázó egyidejűleg magánszemély pályázóként nem vehet részt.

A pályázaton kizárólag az vehet részt, akinek az Önkormányzattal szemben lejárt köztartozása nem áll fenn.

 

Az Önkormányzat fenntartja a jogot, hogy a pályázatot eredménytelennek nyilvánítsa, illetve a pályázati felhívást a benyújtási határidő lejárta előtt külön indokolás nélkül visszavonja.

 

További felvilágosítás Budaörsi Polgármesteri Hivatal Vagyongazdálkodási Osztályánál a 06/23-447-865-ös telefonszámon kérhető.

 

 

 

A)    az Ingatlan értékesítésére vonatkozó feltételek:

 

Az ingatlan vételára:

A vételár összegére a pályázónak kell ajánlatot tennie.

Az ingatlan minimális vételára: 33.000.000 Ft

 

Az ajánlattevő a pályázat benyújtásáig köteles 300.000,- Ft, azaz Háromszázezer forint összegű bánatpénzt befizetni az Önkormányzat OTP Banknál vezetett 11784009-15390053-06530000 számú letéti számlájára (a közlemény rovatban a „Bánatpénz-adásvétel” szöveget, valamint az 548/A/5 helyrajzi számot kérjük feltüntetni).

Nem jár vissza a bánatpénz, ha az ajánlattevő az ajánlati kötöttség időtartamának lejárata előtt ajánlatát visszavonta, vagy a szerződés megkötése neki felróható, vagy az Ő érdekkörében felmerült más okból meghiúsult.

A befizetett bánatpénz sikertelen pályázat esetén, a pályázat elbírálását követő 15 munkanapon belül a letevő részére visszafizetésre kerül. A legjobb ajánlattevő esetén a bánatpénz a vételárba beszámításra kerül.

A bánatpénz után a kiíró kamatot nem fizet.

 

A nyertes pályázó köteles a fennmaradó vételár összegét a szerződéskötéskor egy összegben megfizetni.

 

A legjobb ajánlattevőt 60 napig tartó ajánlati kötöttség terheli. A pályázat nyertese az eredmény közlését követő 60 napon belül köteles a pályázat kiírójával adásvételi szerződést kötni. Amennyiben az ajánlattevő hibájából nem kerül sor a szerződés megkötésére, az általa befizetett bánatpénz az Önkormányzatot illeti meg.

 

Abban az esetben, ha az Önkormányzat az értékesítés körében hirdet második helyezettet, és a pályázat nyertesével nem jön létre a szerződéskötés, az adásvételi szerződés a második helyezettel kerül megkötésre.

 

A pályázatnak a következőket kell tartalmaznia:

  • a pályázó adatai

   - magánszemély esetében: név, születési hely és idő, anyja neve, lakcím, személyi igazolvány szám, személyi azonosító, adóazonosító jel, bankszámlaszám, telefonszám, e-mail cím

   - jogi személy esetében: cég neve, székhelye, képviselő neve, adószám, cégjegyzékszám, bankszámlaszám, telefonszám, e-mail cím

  • a pályázó által folytatni kívánt tevékenység/ek megjelölése és bemutatása
  • a pályázó által ajánlott vételár összege
  • a kiírásban foglalt feltételek teljesítésére vonatkozó kötelezettségvállalás
  • igazolás a bánatpénz befizetéséről
  • önkormányzati igazolás helyi adók megfizetéséről
  • A pályázó nyilatkozata arról, hogy:
    •  az ingatlan jogi sorsát, állapotát megismerte, ajánlatát az ingatlan megtekintését követően tette meg,
    • sikeres pályázat esetén a vételárat egyösszegben fizeti meg az Önkormányzatnak,
    • elfogadja a pályázati feltételeket és a bírálati szempontokat, különös tekintettel a fizetési garanciák, a szerződéskötés és a 60 napig tartó ajánlati kötöttség vállalásának követelményeire
    • a hatályos magyar jogszabályok alapján Magyarországon tulajdonszerzésre jogosult, valamint (nem természetes személy pályázó esetében) átlátható szervezetnek minősül

 

A pályázatok elbírálása:

Az érvényes pályázatok elbírálásáról Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a beadási határidőt követő 90 napon belül dönt, az eredményről a döntést követő 15 munkanapon belül tájékoztatja a pályázókat.

 

Az alkalmazott főbb értékelési szempontok értékesítés esetén:

  • A pályázó által ajánlott vételár összege.
  • A pályázó által folytatni kívánt tevékenység.

 

Egyéb információk:

A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 14. § (2) bekezdésében és a Magyarország 2015. évi központi költségvetéséről szóló 2014. évi C. törvény 5. § (6) bekezdés c.) pontjában foglaltak értelmében a pályázat tárgyát képező ingatlan értékesítése során a Magyar Államot elővásárlási jog illeti meg.

A pályázat eredményeként megkötésre kerülő adásvételi szerződés hatálybalépésének feltétele az MNV Zrt., mint a Magyar Állam nevében az elővásárlási jog gyakorlására jogosult szerv nemleges nyilatkozata, vagy az elővásárlási jog gyakorlására meghatározott 35 napos nyilatkozattételi határidő eredménytelen letelte.


2016-01-11 20:28

Vissza