gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  7°C, 4.1 km/hD/DK-i szél, derült
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
2016.04
  1. H
  2. K
  3. Sz
  4. Cs
  5. P
  6. Szo
  7. V
  1.  
  2.  
  3.  
  4.  
  5. 1
  6. 2
  7. 3
  1. 4
  2. 5
  3. 6
  4. 7
  5. 8
  6. 9
  7. 10
  1. 11
  2. 12
  3. 13
  4. 14
  5. 15
  6. 16
  7. 17
  1. 18
  2. 19
  3. 20
  4. 21
  5. 22
  6. 23
  7. 24
  1. 25
  2. 26
  3. 27
  4. 28
  5. 29
  6. 30
  7.  
Ingatlanhasznosítási felhívás
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása
Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete nyilvános pályázatot hirdet a 2040 Budaörs, Szabadság út 14. fsz. 10. szám alatti, 2071/2/A/10 helyrajzi számú, 36 m2alapterületű, az Önkormányzat tulajdonában álló ingatlan értékesítésére, vagy bérbeadás útján történő hasznosítására. A pályázat benyújtásának határideje: 2016. június 27. (hétfő) 12.00 óra.

 

 

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

 

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

73/2016.(IV.20.) ÖKT számú határozata alapján

 

nyilvános pályázatot hirdet

 

a 2040 Budaörs, Szabadság út 14. fsz. 10. szám alatti, 2071/2/A/10 helyrajzi számú, 36 m2alapterületű,  az Önkormányzat tulajdonában álló ingatlan

értékesítésére, vagy bérbeadás útján történő hasznosítására

 

 

A pályázat tárgya:

Budaörs Város Önkormányzata

A)    értékesíteni,

B)     határozott, legfeljebb 10 évig tartó határozott időtartamra bérbeadás útján hasznosítani

kívánja a tulajdonát képező, 2040 Budaörs, Szabadság út 14. fsz. 10. szám alatti, 2071/2/A/10 helyrajzi számú, 36 malapterületű, „üzlethelyiség” megnevezésű ingatlanát.

 

Közös – bérbeadásra és értékesítésre egyaránt vonatkozó – feltételek:

 

A pályázók köre:

  • természetes személyek,
  • a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. §-a szerinti átlátható szervezetek (gazdasági társaságok, civil szervezetek, stb.).

 

Az ingatlan bemutatása:

Az 1994-ben épült társasházban található ingatlan Budaörs belterületén, a régi városközpont közelében, megfelelő infrastrukturális adottságokkal rendelkező környezetben található.

Az épület jó műszaki állapotban van, szerkezeti károsodás nem tapasztalható rajta.

Az ingatlan szilárd burkolatú útról jól megközelíthető, a BKV járatának Templom téri megállóhelye 100 méterre található.

Az üzlethelyiség a társasház belső udvaráról nyílik. A belső udvar kialakítása nem sétálóutca jellegű.

Az ingatlan teljesen közművesített (villany, víz, csatorna, gáz).

A melegvíz ellátást bojler, a fűtést cirkó biztosítja, padlófűtéssel.

Az üzlet alapterülete: 36 m2, építésének éve: 1994.

 

Az ingatlanra vonatkozó építésügyi követelmények:

A Budaörs, Szabadság út 14. szám alatti ingatlanra a Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének Budaörs egyes területeire vonatkozó helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervéről szóló, 24/2014. (IX.29.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: Szabályozási terv) vonatkozik, amely az ingatlant Vt-Bv1 intenzív, zártsorú, belvárosi településközpont, (Szabadság út, Károly király út) övezetbe sorolja.

A településközpont terület építési övezet területén – eltérő övezeti előírás hiányában – elhelyezhető rendeltetések:

a)  lakó,

b) igazgatás, iroda,

c)  kereskedelem-szolgáltatás,

d) szállás jellegű,

e)  hitéleti, nevelési, oktatási, egészségügyi, szociális,

f)  kulturális, közösségi szórakoztató, valamint

g)  sport.

 

Az ingatlan birtokbaadása bérbevétel és adásvétel esetében is 2016. október 1-jétől lehetséges.

 

Az ingatlan megtekinthető:

Az ingatlan kezelőjével, a BTG Nonprofit Kft. Ingatlankezelési Csoportjával, a 06/23-421-597-es telefonszámon történt előre leegyeztetett időpontban.

 

A pályázat benyújtásának határideje:         2016. június 27. (hétfő) 12.00 óra

Amennyiben a benyújtási határidőig, 2016. június 27. napjáig érvényes pályázat nem érkezik, a benyújtási határidő 2016. július 25. napjáig kiíró külön döntése nélkül meghosszabbodik.

 

A pályázat benyújtásának módja:

A pályázatot zárt borítékban, 1 példányban kell benyújtani a Budaörsi Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatára (2040 Budaörs, Szabadság út 134.).

 

A borítékon csak a „Pályázat: Szabadság út 14.” jeligét kérjük feltüntetni.

 

A határidőn túl benyújtott pályázat nem kerül elbírálásra.

 

Érvénytelen a pályázat, ha nem felel meg a pályázati felhívásban, illetve a jogszabályokban foglalt feltételeknek.

 

A pályázaton gazdálkodó szervezet vagy polgári jogi társaság képviselője, mint pályázó egyidejűleg magánszemély pályázóként nem vehet részt.

 

A pályázaton kizárólag az vehet részt, akinek az Önkormányzattal szemben lejárt köztartozása nem áll fenn.

 

Az Önkormányzat fenntartja a jogot, hogy a pályázatot eredménytelennek nyilvánítsa, illetve a pályázati felhívást a benyújtási határidő lejárta előtt külön indokolás nélkül visszavonja.

 

Amennyiben a benyújtott pályázat formai, vagy tartalmi szempontból hiányos, de a hiány pótolható, a Budaörsi Polgármesteri Hivatal Vagyongazdálkodási Osztálya a pályázatok benyújtási határidejétől számított 15 munkanapon belül 8 napos határidő kitűzésével hiánypótlásra hívja fel a pályázót, amelynek keretében az előírt hiányosságok pótolhatók.

A pályázó a hiányt határidőben pótolja, ha a hiánypótlási határidő utolsó napján a felszólításban meghatározott dokumentumok Budaörsi Polgármesteri Hivatalhoz beérkeznek.

A hiánypótlási határidő nem hosszabbítható meg, elmulasztása esetén nincs helye igazolásnak. A hiánypótlási határidő elmulasztása, illetve a nem teljes körű hiánypótlás a pályázat elbírálásából történő kizárást eredményez.

 

További felvilágosítás Budaörsi Polgármesteri Hivatal Vagyongazdálkodási Osztályánál a 06/23-447-865-ös telefonszámon kérhető.

 

 

 

A)    az Ingatlan értékesítésére vonatkozó feltételek:

 

Az ingatlan vételára:

Az ingatlan minimális vételára: 10.000.000,- Ft

A vételár összegére a pályázónak kell ajánlatot tennie.

 

Az ajánlattevő a pályázat benyújtásáig köteles 100.000,- Ft, azaz Egyszázezer forint összegű bánatpénzt befizetni az Önkormányzat OTP Banknál vezetett 11784009-15390053-06530000 számú letéti számlájára (a közlemény rovatban a „Bánatpénz – Szabadság út 14. értékesítése” szöveget kérjük feltüntetni). 

Nem jár vissza a bánatpénz, ha az ajánlattevő az ajánlati kötöttség időtartamának lejárata előtt ajánlatát visszavonta, vagy a szerződés megkötése neki felróható, vagy az Ő érdekkörében felmerült más okból meghiúsult.

A befizetett bánatpénz sikertelen pályázat, vagy a pályázat eredménytelenné nyilvánítása esetén a pályázat elbírálását követő 15 munkanapon belül a letevő részére visszafizetésre kerül. A legjobb ajánlattevő esetén a bánatpénz a vételárba beszámításra kerül.

A bánatpénz után a kiíró kamatot nem fizet.

A nyertes pályázó köteles a fennmaradó vételár összegét a szerződéskötéskor egy összegben megfizetni.

 

A pályázatnak a következőket kell tartalmaznia:

-          a pályázó neve, címe (székhelye), egyéb azonosító adatai, telefon és e-mail elérhetőség

-          a pályázat beadási határidejének napjától számított 60 napnál nem régebbi hiteles cégkivonat, vagy a bíróság által nyilvántartásba vett személyek esetén bírósági, egyéni vállalkozó esetén egyéni vállalkozók nyilvántartásának kivonat-másolata, továbbá ha a cégkivonat szerint a cégügyben el nem bírált módosítás van folyamatban a cégbíróság által érkeztetett változásbejegyzési kérelem egyszerű másolata, elektronikus cégjegyzés esetén az erről szóló elektronikus igazolás (digitális tértivevény, ügyvéd által hitelesített formában)

-          nem természetes személy pályázó esetében az aláírásra jogosult képviselő aláírási címpéldány másolata

-          a pályázó által ajánlott vételár összege

-          a pályázó által folytatni kívánt tevékenység/ek megjelölése és bemutatása

-          a kiírásban foglalt feltételek teljesítésére vonatkozó kötelezettségvállalás

-          igazolás a bánatpénz befizetéséről

-          30 napnál nem régebbi igazolás arról, hogy a pályázat benyújtását megelőző 6 hónapban az Önkormányzattal szemben lejárt határidejű köztartozása és lejárt határidejű tartozása nem volt

-          A pályázó nyilatkozata arról, hogy:

  •  az ingatlan jogi sorsát, állapotát megismerte, ajánlatát az ingatlan megtekintését követően tette meg,
  • sikeres pályázat esetén a vételárat egyösszegben fizeti meg az Önkormányzatnak,
  • elfogadja a pályázati feltételeket és a bírálati szempontokat, különös tekintettel a fizetési garanciák, a szerződéskötés és a 60 napig tartó ajánlati kötöttség vállalásának követelményeire,
  • a pályázó nyilatkozata arról, hogy a kiíró Önkormányzattal szemben semminemű tartozása nem áll fenn,
  • a hatályos magyar jogszabályok alapján Magyarországon tulajdonszerzésre jogosult, valamint nem természetes személy pályázó esetében a Nemzeti Vagyonról szóló CXCVI. törvény 3.§ értelmében átlátható szervezhetnek minősül.

 

A pályázat elbírálása:

Az érvényes pályázatok elbírálásáról Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a beadási határidőt követő 90 napon belül dönt, az eredményről a döntést követő 15 munkanapon belül tájékoztatja a pályázókat.

 

Az alkalmazott főbb értékelési szempontok:

  • a pályázó által ajánlott vételár összege
  • a pályázó által folytatni kívánt tevékenység

 

A legjobb ajánlattevőt 60 napig tartó ajánlati kötöttség terheli. A pályázat nyertese az eredmény közlését követő 60 napon belül köteles a pályázat kiírójával adásvételi szerződést kötni. Amennyiben az ajánlattevő hibájából nem kerül sor a szerződés megkötésére, az általa befizetett bánatpénz az Önkormányzatot illeti meg.

 

Abban az esetben, ha az Önkormányzat az értékesítés körében hirdet második helyezettet, és a pályázat nyertesével nem jön létre a szerződéskötés, az adásvételi szerződés a második helyezettel kerül megkötésre.

 

Egyéb információk:

A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 14. § (2) bekezdésében és a Magyarország 2015. évi központi költségvetéséről szóló 2014. évi C. törvény 5. § (6) bekezdés c.) pontjában foglaltak értelmében a pályázat tárgyát képező ingatlan értékesítése során a Magyar Államot elővásárlási jog illeti meg.

A pályázat eredményeként megkötésre kerülő adásvételi szerződés hatálybalépésének feltétele az MNV Zrt., mint a Magyar Állam nevében az elővásárlási jog gyakorlására jogosult szerv nemleges nyilatkozata, vagy az elővásárlási jog gyakorlására meghatározott 35 napos nyilatkozattételi határidő eredménytelen letelte.

 

 

 

 

 

B)     az Ingatlan bérbeadására vonatkozó feltételek:

 

A bérleti idő:

A bérleti szerződés határozott, legfeljebb 10 éves időtartamra szól.

A bérlet időtartamára a pályázónak kell ajánlatot tenni.

A szerződés lejártát követően a bérbeadó a bérlőnek további előbérleti jogot biztosíthat.

 

A bérleti díj:

A havi bérleti díj minimális mértéke: 54.000,- Ft+ÁFA/hó

A bérleti díj minden év január 1. napjától az előző évi, KSH által közzétett infláció rátájával emelkedik.

A havi bérleti díj összegére a pályázónak kell ajánlatot tenni.

 

Bánatpénz

A pályázó a pályázat benyújtásáig köteles 10.000,- Ft összegű bánatpénzt befizetni az Önkormányzat OTP Banknál vezetett 11784009-15390053-06530000 számú letéti számlájára (a közlemény rovatban a „Bánatpénz – Szabadság út 14. bérbevétele” szöveget kérjük feltüntetni).

Nem jár vissza a bánatpénz, ha a nyertes pályázó az ajánlati kötöttség időtartamának lejárata előtt pályázatát visszavonta, vagy a szerződés megkötése neki felróható, vagy az Ő érdekkörében felmerült más okból meghiúsult.

A befizetett bánatpénz nyertes pályázat esetén, a bérleti szerződés megkötését követő 15 munkanapon belül a nyertes pályázó részére visszafizetésre kerül.

A befizetett bánatpénz sikertelen pályázat, vagy a pályázat eredménytelenné nyilvánítása esetén a pályázat elbírálását követő 15 munkanapon belül a pályázó részére visszafizetésre kerül.

A visszautalt bánatpénz után a kiíró kamatot nem fizet.

 

Felmondási idő:

A felmondási idő rendes felmondás esetén 3 hónap. A Ptk. vonatkozó rendelkezéseinek, illetve a szerződéses kötelezettségek súlyos megszegése esetén Bérbeadó azonnali hatályú, rendkívüli felmondással élhet. A bérlőnek vállalnia kell, hogy felmondási idő végére kiüríti és elhagyja az ingatlant.

 

Elővásárlási jog, bérleti jog:

Az Önkormányzat nem biztosít elővásárlási jogot a bérlő részére. A bérlő a bérleti szerződésből fakadó jogait nem ruházhatja át, a bérleményt nem adhatja albérletbe, vagy más jogcímen használatba, gazdasági társaságba nem viheti be.

 

Óvadék:

Az óvadék mértéke 3 havi bruttó bérleti díj összege, amelyet a szerződéskötéskor kell megfizetni.

Az óvadék visszajár a szerződés bármely okból történő megszűnése esetén, amennyiben a bérleti szerződésben foglaltak szerint annak felhasználására nem került sor.

 

Bérleményben folytatható tevékenység:

A helyiségre és a vonatkozó jogszabályokra tekintettel, a bérlő által pályázatában megjelölt tevékenység, melyhez a szükséges engedélyeket és hozzájárulásokat a bérlő saját költségén köteles beszerezni. Engedélyköteles tevékenységet csak jogerős engedély birtokában lehet megkezdeni.

 

Az üzlethelyiség társasházi albetét, ezért a társasházi alapító okiratban foglaltakra tekintettel, a társasházi közösségre való fokozott figyelemmel hasznosítható. Bérlő a társasház közös használatú részeiből semmit sem foglalhat el saját kizárólagos használatára, még ideiglenes tárolás, raktározás céljára sem. 

 

Közüzemi díjak:

Bérlő köteles a közüzemi órákat a saját nevére átíratni, és a közüzemi költségeket határidőben megfizetni.

A pályázatnak a következőket kell tartalmaznia:

-          a pályázó neve, címe (székhelye), egyéb azonosító adatai, telefon és e-mail elérhetőség

-          a pályázat beadási határidejének napjától számított 60 napnál nem régebbi hiteles cégkivonat, vagy a bíróság által nyilvántartásba vett személyek esetén bírósági, egyéni vállalkozó esetén egyéni vállalkozók nyilvántartásának kivonat-másolata, továbbá ha a cégkivonat szerint a cégügyben el nem bírált módosítás van folyamatban a cégbíróság által érkeztetett változásbejegyzési kérelem egyszerű másolata, elektronikus cégjegyzés esetén az erről szóló elektronikus igazolás (digitális tértivevény, ügyvéd által hitelesített formában)

-          nem természetes személy pályázó esetében az aláírásra jogosult képviselő aláírási címpéldány másolata

-          a pályázó által folytatni kívánt tevékenység/ek megjelölése és bemutatása

-          a pályázó által megjelölt tevékenység végzésére vonatkozó jogosultság igazolása

-          a pályázó által ajánlott bérleti díj összege (minimális bérleti díj: 54.000,- Ft+ÁFA/hó)

-          a pályázó által megjelölt bérleti idő (legfeljebb 10 év)

-          a pályázó nyilatkozata arról, hogy a kiíró Önkormányzattal szemben semminemű tartozása nem áll fenn

-          nem természetes személy pályázó esetében nyilatkozat arról, hogy a Nemzeti Vagyonról szóló CXCVI. törvény 3.§ értelmében átláthatónak minősül

-          a kiírásban foglalt feltételek teljesítésére vonatkozó kötelezettségvállalás

-          pályázó nyilatkozata arról, hogy elfogadja a 30 napig tartó ajánlati kötöttséget

-          igazolás a bánatpénz befizetéséről

-          30 napnál nem régebbi igazolás arról, hogy a pályázat benyújtását megelőző 6 hónapban az Önkormányzattal szemben lejárt határidejű köztartozása és lejárt határidejű tartozása nem volt

 

A pályázat elbírálása:

A pályázatok elbírálásáról Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a beadási határidőt követően 90 napon belül dönt, az eredményről a döntést követő 15 munkanapon belül tájékoztatja a pályázókat.

 

Az alkalmazott főbb értékelési szempontok:

  • az ajánlott bérleti díj összege
  • a bérlet időtartama
  • a folytatni kívánt tevékenység

 

A pályázat nyertesét az eredményéről szóló közlés kézhezvételétől számított 30 napig ajánlati kötöttség terheli, amely ideig a pályázatában meghatározott feltételekkel köteles az ingatlan kezelőjével (BTG Nonprofit Kft.) bérleti szerződést kötni.

Amennyiben a nyertes pályázó hibájából nem kerül sor a bérleti szerződés megkötésére, az általa befizetett bánatpénz az Önkormányzatot illeti meg.

 

Abban az esetben, ha az Önkormányzat hirdet második helyezettet és a pályázat nyertesével nem jön létre a szerződéskötés, akkor a bérleti szerződés a második helyezettel kerül megkötésre.

 

 

Budaörs, 2016. április

 

Budaörs Város Önkormányzata


2016-04-25 15:13

Vissza