NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmus közleménye2007. május 15.

Tisztelt Pályázók! 2007.02.02-n a Norvég és EGT finanszírozási mechanizmus magyarországi pályáztatását a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség leállította, annak érdekében, hogy az első két pályázati kör tapasztalatai alapján a rendszert felhasználóbarátabbá alakítsa át.

A felfüggesztésre azért volt szükség, hogy a változtatást az összes érintett donorral (Norvégia, Liechtenstein, Izland), valamint az őket képviselő brüsszeli Finanszírozási Mechanizmus Irodával (FMI), valamint az érintett hazai szervezetekkel jóváhagyassuk.

Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy a társadalmi vitára is bocsátott (köszönjük a hasznos észrevételeket, többségüket átvezettük a dokumentumokon) pályázati anyagok elkészültek, jóváhagyásuk az FMI támogatásával, a donorok részvételével a jövő hétre (2007.05.23.) tervezett Finanszírozási Mechanizmus Bizottsági (FMB) ülésen, Brüsszelben, reményeink szerint megtörténik.

A döntést követően a pályázatot azonnal újranyitjuk.

Alapvető információk:

A két körös (koncepciók, majd kész pályázati anyagok versenye) pályázati felhívás három hónapig áll majd nyitva (Nem élveznek előnyt azok a koncepciók, melyek időben előbb kerülnek benyújtásra.).

Az önálló projektek esetén a minimális projektméret: 250.000 euró, maximális projektméret: 3.000.000 euró. Több mint 40 millió euró felhasználható keret áll rendelkezésünkre.

Annak érdekében, hogy az önálló projektek mérethatárát el nem érő, jellemzően az NGO szektorra értelmezhető projekteket is kiszolgáljunk, külön alapot hozunk létre megközelítőleg 3,5 millió euró értékben, így a kis értékű (10.000-250.000 euró), NGO jellegű pályázatokat arra javasoljuk tartogatni, ez megközelítőleg 3-4 hónapon belül nyílik meg.

Amit Önöktől mindenképpen elvárunk:

- Tekintettel a tényre, hogy az önálló projektek esetében egy kedvezményezett csak egyetlen végleges, befutó projekttel rendelkezhet, ezért megfelelő önkontrollt várunk mind a koncepciók darabszámára, tartalmára, mind a költségvetésére nézve.
- Megalapozott, átgondolt, színvonalas, költségvetésükben, működtetésükben reális, fenntartható anyagokat várunk.
- Valós, projektgazda szemlélet a benyújtott anyagok tartalmát illetően.

Kérjük, hogy az FMB jövő heti döntéséig még legyenek türelemmel!


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Nemzetközi Együttműködési Programok Főosztálya