NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség
Környezetvédelmi Programok
Irányító Hatósága

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Szervezetünk

Környezetvédelmi Programok Irányító Hatósága

Az Irányító Hatóságok feladataikat minden esetben az adott operatív programra vonatkozó jogszabályokban meghatározottak szerint látják el. Ezen belül különösen:

 

-részt vesznek az operatív programok előkészítésében;

- működtetik az Operatív Program Tervezés-Koordinációs Bizottságot (OP TKB);

- elkészítik az operatív programokhoz tartozó akcióterveket;

- kialakítják az akciótervekben meghatározott pályázati kiírásokat és támogatási                konstrukciókat;

- részt vesznek a kiemelt beruházások azonosításában és előkészítésében;

- nyomon követik az operatív programok szakmai előrehaladását,

- közreműködnek az operatív programot érintő értékelési tevékenységben;

- működtetik az operatív program monitoring bizottságát, valamint a monitoring

- bizottság titkárságát;

- részt vesznek a Közösségi Támogatási Keret Monitoring Bizottságában és a KTK Intézőbizottságban;

- biztosítják az operatív program szabályszerű végrehajtását;

- kivizsgálják és kezelik a közreműködő szervezetek munkájára vonatkozó panaszokat.

Az Környezetvédelmi Programok Irányító Hatóságán belül 4 csoport került kialakításra, melyeket közvetlenül a Főigazgató illetve a Főosztályvezető-helyettes irányít.

Horizontális csoport: A Főosztályvezető-helyettes közvetlen irányítása alatt álló csoport jelenleg 3 fővel alapvetően intézményfejlesztési, szabálytalanságkezelési, valamint pénzügyi feladatokat lát el. Az intézményfejlesztési feladatok keretében részt vesz a KSz-ekre delegált feladatokat szabályozó KSz szerződés elkészítésében, a delegált feladatok ellenőrzési rendszerének kidolgozásában, valamint a delegált feladatok ellenőrzésében. A pénzügyi tevékenység keretében részt vesz a költségvetési tervezésben, a kormányjelentések elkészítésében, a KEOP technikai segítségnyújtás programok irányításában a forráslehívások jóváhagyásában, valamint a KSz-ek által benyújtott hitelesítési jelentések ellenőrzésében. Szabálytalanságkezelés tekintetében kezeli az IH-n belüli, valamint a KSz-eknél felmerült, de az IH-hoz vont szabálytalansági ügyeket, valamint feldolgozza és nyomonköveti az IH-hoz beérkezett ellenőrzési jelentéseket és a végrehajtandó intézkedéseket.

Kohéziós Alap Közlekedési és Környezetvédelmi csoportok: A Főosztályvezető-helyettes közvetlen irányítása alatt álló csoportok 2-2 fővel a 2000-06-os tervezési időszak ISPA/Kohéziós Alap támogatásával megvalósuló projektek menedzsmentjéért felelősek.

KEOP tervezési és lebonyolítási csoport: A Főigazgató közvetlen irányítása alatt álló csoport 7 fővel a KEOP irányító hatósági feladatait látja el, melynek keretében előkészíti és koordinálja az Operatív Programot és annak Akcióterveit, jóváhagyja a pályázati kiírásokat, részt vesz a projektjavaslatok értékelésében és bírálatában, folyamatosan nyomon követi a program előrehaladását, évente értékeli az Operatív Programot, működteti a Monitoring Bizottságot, valamint szakmai állásfoglalásokat, iránymutatásokat készít.

Új kép (1)