NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Egyablakos ügyfél-tájékoztatási rendszert indított a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2007. május 8.

A közelmúltban megtörtént a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség egyablakos telefonos ügyfél-tájékoztatási rendszerének kialakítása és tesztelése, májustól új rendszerben fogadják az érdeklődők hívásait.

Az új működési modell szerint a Contact Center munkatársai segítséget nyújtanak a potenciális pályázóknak a megfelelő támogatási konstrukció kiválasztásában, a pályázati feltételek értelmezésében, a kitöltő programok használatában. Tájékoztatják az érdeklődőket arról, hol találhatják meg az őket érdeklő pályázati dokumentációt, jogosultak-e támogatásra az adott konstrukcióban. A lehetséges projekt gazdák megtudhatják: milyen dokumentumokat kell csatolniuk ahhoz, hogy pályázatuk megfeleljen az érvényességi kritériumoknak, informálódhatnak a támogatás terhére elszámolható költségeik köréről.

Ezen kívül egy speciális funkciónak köszönhetően közvetlenül is kapcsolatba tudnak lépni a pályázatukat kezelő illetékes közreműködő szervezetekkel. Így ugyanazon szám felhívásával a tender menetéhez igazodva kaphatnak projektszintű tanácsadást, valamint lefolytathatnak a támogatást elnyert projekt megvalósításához kapcsolódó egyeztetéseket.

Ezen túlmenően automata tájékoztató nyújt általános információkat az éppen futó, aktuális pályázati lehetőségek teljes spektrumáról.

Három példa a rendszer működésére:

• GOP pályázatok: 06-40-638-638 1-es menü 1-es gomb,
• MAG Zrt.: 06-40/638-638: 2-es menü 1-es gomb,
• ESZA Kht: 06-40/638-638 2-es menü 2-es gomb.

A rendszer gyakorlatilag megegyezik a szolgáltató szektorban is használatos telefonos ügyfélszolgálatok menürendszerével, azaz az ügyintéző munkavégzésének helyétől függetlenül az ország egész területéről ugyanazon telefonszámon érhető el. A fogadott hívások a pályázók érdekeit szem előtt tartva rögzítésre kerülnek.

Ezzel megvalósult a teljesen egységes telefonos tájékoztatás, azaz egyetlen telefonszám ismeretében minden információ és közreműködő közvetlenül elérhető. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség értékelése szerint jelentős lépés történt a gyors, hatékony, egy bemenetű információs rendszer működtetése felé. A pályázóknak valóban csak egy ablakon kell benézniük ahhoz, hogy az összes releváns információt láthassák és elérhessék.