NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

ÉMOP közlemény2007. július 9.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, a 2007. május 7.-én megjelent ÉMOP-2007-4.2.2. jelű, „Utólagos akadálymentesítés az önkormányzati feladatokat ellátó intézményekben támogatására (Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz)” című pályázati kiírását a mai nappal a következőképpen módosítja:

A Pályázati útmutató B1. jogi forma pontjában, a pályázói kör kiegészül az átalakulással, vagy alapítással 2007. július 1-je után létrejövő nonprofit gazdasági társaságokkal.

A Pályázati útmutató B6 b pontja, a pályázó gazdálkodására vonatkozó feltétel az alábbiaknak megfelelően módosul:

Kizárólag olyan ingatlanra nézve nyújtható támogatás, amelynek tulajdonosa a B1 pontban meghatározott szervezetek egyike, illetve az ingatlan társtulajdonosa központi költségvetési szerv vagy intézménye is lehet, amennyiben a tulajdoni része nem haladja meg az 50%-ot.

Amennyiben a fejlesztés tárgyát képező ingatlan (társ)tulajdonosa és az intézmény fenntartója eltérő szervezet, az intézmény fenntartója és az épület - ahol az adott intézmény működik - tulajdonosa közötti megállapodást, az ingatlan használatára vonatkozóan a Támogatási Szerződés megkötéséhez, illetve a közösen aláírt fenntartási nyilatkozatot a pályázathoz szükséges benyújtani.

A fenntartási kötelezettségért a fenti esetben a fejlesztés tárgyát képező ingatlan (társ)tulajdonosa és az ingatlanban működő intézmény fenntartója együttesen felel.

A kiírás B6 c pontja az alábbiaknak megfelelően módosul:

„Egy intézmény adott épületének/épületrészének akadálymentesítése jelen intézkedés keretében 2007-2013. között kizárólag egy alkalommal támogatható, azaz jelen konstrukcióból akadálymentesítést megvalósító intézmény a későbbiekben már nem pályázhat ugyanazon épület/épületrész esetében további akadálymentesítésre.

A pályázó székhelyére vonatkozó feltétel a következőképpen módosul: magyarországi székhellyel rendelkező pályázó adhat be pályázatot.