NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Közlemény a KMOP-2007-2.1.2 jelű, „Kerékpárutak fejlesztése” című pályázattal kapcsolatban2007. augusztus 21.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség felhívja a tisztelt pályázók figyelmét, hogy a 2007. július 13-án megjelent KMOP-2007-2.1.2 jelű, „Kerékpárutak fejlesztése” című pályázati kiírását a mai nappal a következőképpen módosítja:

A Pályázati felhívás változásai:
B. Jogi forma kiegészült két további gazdálkodási formakóddal.

A Pályázati útmutató változásai:
B1. Jogi forma kiegészült két további gazdálkodási formakóddal.
B6. egyéb kizáró okok pont kiegészül:
  • Aki, vagy amely a – pályázott kerékpárút-nyomvonalra, útszakaszra vonatkozóan – támogatás iránti pályázat benyújtását megelőző három naptári éven belül az államháztartás alrendszereiből, az Európai Unió előcsatlakozási eszközeiből, vagy a strukturális alapokból támogatásban részesült jelen pályázati kiírásnak megfelelő célokra.
  • Akiket a tisztességes üzleti magatartási szabályok megsértéséért jogerősen elítélték (amely ellen fellebbezésnek lehetősége nincs).
  • Akiket a pályázat benyújtását megelőző két naptári éven belül az államigazgatási szerv határozatával, vagy annak bírósági felülvizsgálata esetén a bíróság munkavállalók bejelentés nélküli vagy munkavállalási engedély nélküli foglalkoztatása miatt jogerősen bírság megfizetésére kötelezett.
C3. Elszámolhatósági időszak, valamint f) pontjai fogalmi pontosításra kerültek.
C8.1. Megkezdettség pont kiegészül:
  • Közműfejlesztési hozzájárulás fizetése esetén annak a szolgáltató részére történő átutalása (a szolgáltatói szerződéssel, az átutalás tényét igazoló bank által cégszerűen aláírt, banki bankszámla kivonattal igazolva).
C11. Egyéb korlátozások a projekt tartalmával kapcsolatban pont kiegészül:
  • A pályázónak nyilatkoznia kell arról a tényről, hogy a megvalósítandó fejlesztésre nem vett igénybe a projektet megelőzően hazai vagy európai uniós támogatást.
  • A kedvezményezettnek az Államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 122. §-a és a Támogatási szerződés alapján ellenőrzés tűrési kötelezettségük van, annak megtagadása, illetve akadályozása esetén a kifizetést az IH/KSZ azonnal beszüntetheti.
D4. Az önrész összetétele pont, Számlapénz, bankbetét sora változott:
  • 30 napnál nem régebbi, a számlavezető vagy hitelintézet által kiadott, a kiadás napjához igazodó adott napra vonatkozó igazolás a számlapénz, bankbetét összegéről, és annak meglétéről.
E. Kiválasztási kritériumok III. Teljességi ellenőrzés pont10. ponttal kiegészül:
  • A költségvetés összhangban van a költségvetést alátámasztó dokumentumokkal (ha nem: hiánypótlás) Igazolás módja: Projekt adatlap és tételes tervezői költségbecslés(ek) és/vagy árajánlat(ok).
F4.6. Döntés pontja kiegészül:
  • Döntéshozatalra a benyújtási határidőtől számított 75 napon belül kerül sor. A határidőkbe az esetleges hiánypótlás ideje nem számít bele.
F4.7.1. A támogatási szerződés módosítása b) pont kiegészül:
  • b) a projekt összköltségének húsz százalékát meghaladó mértékben változik a költségek költségkategóriák szerinti, vagy évek szerinti bontása a támogatási szerződésben rögzített bontáshoz képest.

A Pályázati adatlap változásai:
A Nyilatkozatok fejezet kiegészül további három nyilatkozattal:
  • Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a beszerzés nem operatív lízing és haszonbérlet keretében valósul meg, továbbá tudomásul vesszem, hogy amennyiben a zárt végű pénzügyi lízing keretében kívánom az eszközt beszerezni, a fejlesztésnek a tulajdonszerzésemmel kell zárulnia úgy, hogy az elszámolható költségeket igazoló számlákat legkésőbb a szerződés aláírását követő 24. hónap végéig, vagy 2009. december 31-ig (a két időpont közül a korábbi időpontig) kell benyújtanom a közreműködő szervezetnek, valamint azt, hogy a támogatás csak a lízingcég részére fizetendő összeg tőkerésze után igényelhető.
  • Kijelentem, hogy fejlesztési adókedvezményben: - nem részesültem; - részesültem, de nem a jelen projekt került bejelentésre; - részesültem a jelen projekttel.
  • Kijelentem, hogy nincs ellenem jogerős ítélet (amely ellen nincs fellebbezés) a tisztességes üzleti magatartási szabályok megsértéséért.

Budapest, 2007. augusztus 21.