NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség
Gazdasági Versenyképesség
Operatív Program

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Mit támogat a GVOP?

1. Beruházás-ösztönzés
A beruházás-ösztönzési prioritás a nagyobb volumenű beruházásokhoz nyújt támogatást, a működőtőke vonzása, a külföldi vállalkozások letelepedésének ösztönzése céljából támogatja a közepes és nagyobb vállalati beruházásokat.
A támogatás célja a versenyképesség növelése mellett új munkahelyek létesítése, az országon belüli regionális különbségek mérséklése, a külföldi tőkevonzás növelése, a külföldi tőke egyenletesebb területi eloszlásának, valamint jobb beágyazódásának elősegítése.


2. Kis- és középvállalkozások támogatása
A kis- és középvállalkozások támogatása – mely a program legnagyobb része – a hazai gazdaság egyik legfontosabb pillérének erősítését, a vállalkozásoknak az Unió belső piacán való érvényesülését hivatott szolgálni. A kis- és középvállalkozások fejlesztése prioritás célja a KKV-k technológiai modernizációja, menedzsmentjük fejlesztése, együttműködéseik ösztönzése.
Támogatja a vállalkozások modernizációját, a minőségbiztosítási, környezetirányítási, modern vállalatirányítási rendszerekhez való hozzáférését, valamint együttműködésüket annak érdekében, hogy a közös fellépésükben rejlő előnyöket kihasználhassák.


3. Kutatás-fejlesztés, innováció
A kutatás-fejlesztés, innováció jelenti a magyar gazdaság fejlődésének mozgatórugóját. A program mind a kutatási eredmények javítását, mind vállalkozói hasznosulását támogatja közös kutatások, innovatív kis- és középvállalkozások speciális támogatásán keresztül. A program a vállalkozói szféra mellett támogatja az állami és egyetemi kutatóhelyek műszerállományának fejlesztését, a kutatók ismereteinek bővítését. A kutatás-fejlesztés, innováció prioritás célja a K+F hatékonyságának növelése, illetve az üzleti K+F tevékenység ösztönzése.


4. Információs társadalom- és gazdaságfejlesztés
Az információs társadalom prioritás mind a vállalkozások, mind a közszféra számára hozzáférhető. Ösztönzi a vállalkozások IT eszközökkel történő fejlesztését, a számukra elérhető tartalmak kifejlesztését, valamint a vállalkozások megjelenését a világhálón. Az önkormányzatok IT fejlesztései részben a vállalkozások, részben az állampolgárok számára teremtenek lehetőséget az elektronikus ügyintézésre, a közcélú tartalmak, nyilvántartások eléréséhez. Ez a prioritás ösztönzi az info-kommunikációs eszközök használatát, a digitális tartalom létrehozását, az önkormányzatok e-közigazgatási szolgáltatásainak fejlesztését, valamint a szélessávú infrastruktúra kiépítését az elmaradott területeken.