NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség
Gazdasági Versenyképesség
Operatív Program

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Tátsd ki szád!

Visszagondolva gyermekkorunkra ugye sokszor és sokat hallottuk azt a mondatot, hogy „Ne egyél cukrot, mert lyukas lesz a fogad!” Bizony akkor csak a szívünk fájt az édesség után, de később már a fogunk is.

 Magyarországon sajnos az egyre javuló minőségi fogorvosi ellátás ellenére elhanyagolt, ápolatlan az emberek fogsora. Kétségtelenül, az orvosi beavatkozások egyik legkellemetlenebb művelete a fog orvoslás, de a rendszeresen ellenőrzött, karbantartott fogak nem csak esztétikailag, de egészségügyileg is fontosak. A fogorvos választás mondhatjuk úgy is, bizalmi kérdés. A betegek szívesebben látogatják a fogorvosok magánrendelőjét, ahol rövidebb a várakozási idő, és talán meghittebb a kezelés.

fogorvos Zala megyében Nagykanizsán nyitotta meg rendelőjét Dr. Kovács Balázs, a Pécsi Orvostudományi Egyetemen végzett fiatal fogorvos. A sikeres szakvizsga után először Hahót községben dolgozott, mint körzeti fogorvos, majd 2003-tól kizárólag magánrendelést folytat Nagykanizsa központjában. Kovács Balázs szerint nem csak saját szaktudását kell folyamatosan bővíteni, hanem a technikai újdonságokat is fel kell használni a gyógyításban. Egy mikrovállalkozás azonban nehezen tud csupán saját erőből belevágni a közel sem olcsó felszerelések vásárlásába. Így történt, hogy az európai uniós csatlakozásunk után gondolt egyet Kovács fogorvos úr, és élve az unió adta lehetőségeivel, pályázott a Gazdasági Versenyképesség Operatív Programja keretében. A segítséggel elkészített pályázattal sikerült a rendelő felszereltségét jelentősen növelni. A vissza nem, térítendő támogatás segítségével vásárolhatott egy Exhaustorral, Depurátorral, fényes kézidarabokkal felszerelt új fogászati kezelőegységet, valamint egy szájsebészeti műtétekhez használatos sebészeti mikromotort, és egy sterilizáló berendezést. Ez utóbbi már teljes egészében az uniós követelményeknek megfelelő.

A beruházással lehetőség nyílt arra, hogy egyszerre két kezelőegységben folyjék a betegellátás, és nyílt ambuláns szájsebészeti beavatkozásokat is el el tudjanak végezni. Ennek természetesen a betegek örülnek a legjobban, hiszen így jelentősen lerövidült a várakozási idő, és megszűnt a beteg átirányítás a zsúfolt lakóhelytől távol eső regionális szájsebészeti központban. Mindennek a jelentőségét és fontosságát az érzi át igazán aki már lüktető, fájó foggal várakozott és utazgatott több órán át. A gyors beavatkozásnak és a modern technikai felszereltségnek köszönhetően egyre többen választják Kovács Balázs magánrendelőjét. A megnövekedett érdeklődés pedig lehetőséget teremt egy új asszisztens és rezidens orvos alkalmazására.

Projekt címe:
Dr. Kovács Balázs orvosi rendelőjének a fejlesztése
Projekt teljes beruházási összege (Ft):
7296000 Ft
Igényelt támogatás (Ft):
3648000 Ft