NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megszépülő iskolai sportpályák ÚMFT támogatásból2007. szeptember 11.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv iskola-felújítási pályázati kiírásaira kíván pályázni az öt sportág szakmai összefogásával megalakult OLLÉ Szövetség. A tömegsport népszerűsítés mellett elkötelezett szervezetek az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium támogatásával indították el az iskolai sportpályák megújulását célzó OLLÉ Iskola Programot.

Az OLLÉ Iskola Program, amely a közoktatási intézményekben sportpálya létesítésére, sportudvarok létrehozására, és az arra épülő szolgáltatások megszervezésére irányul, széles civil összefogással indult el. A program finanszírozását az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében szeptember 4-én meghirdetett iskola-felújítási program pályázatai támogatják, amelynek keretében az iskolák rekonstrukciója során tanulónként 60.000 forint támogatás fordítható az iskolai sportudvarok rendbetételére, fejlesztésére. A 90%-os intenzitású támogatásokra a pályázatokat szeptember 24-től lehet benyújtani, az első forduló eredményhirdetése 2008. januárban lesz. A fejlesztés során elsőbbséget élveznek a kistérségi települések intézményfenntartói és a hátrányos helyzetű gyerekeket oktató iskolák.

070910-24-SZJ

 

Scheer Sándor, az MLSZ elnökségének tagja az OLLÉ szövetség alapító tagja elmondta, hogy ez a kezdeményezés nem a labdarúgásról szól, hiszen öt sportág csatlakozott hozzá. A labdarúgás mellett, a kézilabda, a kosárlabda, a vízilabda, és a kajak-kenu sport is tenni akar a fejlődésért, a fejlesztésért, és így együtt, közösen támogatják és népszerűsítik a programot.

070910-45-SZJ

 

Az OLLÉ Iskola program fővédnöke Bajnai Gordon, önkormányzati és területfejlesztési miniszter, társvédnökök Bánki Erik, az Országgyűlés Sport– és Turisztikai Bizottságának az elnöke és Dr. Kiss-Rigó László, Szeged-Csanád megyés püspök.

070910-79-SZJ