NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Közlemény a KDOP-2007-1.1.1. jelű, „Regionálisan kiegyensúlyozott, vonzó telephelyi, iparterületi infrastruktúra kialakítása” című pályázattal kapcsolatban2007. november 14.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség felhívja a tisztelt pályázók figyelmét, hogy a 2007. szeptember 12-én megjelent KDOP-2007-1.1.1. jelű, „Regionálisan kiegyensúlyozott, vonzó telephelyi, iparterületi infrastruktúra kialakítása” című pályázati kiírását a mai nappal a következőképpen módosítja:

A Pályázati Útmutató módosítása:


A B6 egyéb kizáró okok pont utolsó bekezdése a továbbiakban csak a barna és zöldmezős iparterületi fejlesztésekre vonatkozik.

A C1 pontban meghatározásra került a technológiai inkubátor fogalma.

A támogatási összegek minimuma minden támogatási cél esetében 10 MFt-ra módosult.

A C3 2. pontja kiegészült a következő magyarázattal:
Jelen kiírásban az Új Magyarország Fejlesztési Tervben szereplő Regionális Fejlesztés Operatív Programokra meghatározott előirányzatok felhasználásának állami támogatási szempontú szabályairól szóló 19/2007 MeHVM rendelet alapján képzési célú támogatással ezen rendelet 2. §-ának b) pontja szerinti általános képzés támogatható. Általános képzésnek az olyan képzés tekinthető, amely nemcsak, vagy nem főképpen a munkavállalónak a támogatott vállalatnál jelenleg betöltött vagy későbbiekben betöltendő pozíciójában alkalmazható képesítést ad, hanem olyat, amely többnyire más vállalatoknál vagy munkaterületeken is hasznosítható, és így lényegesen növeli a munkavállaló alkalmazhatóságát. A képzés akkor tekintendő „általánosnak”, ha például:

  • különböző független vállalkozások együttesen szervezik, vagy ha különböző vállalkozások munkavállalói is jelentkezhetnek rá,
  • valamely közhatóság, -testület vagy egyéb testület, illetve intézmény, amelynek egy tagállam vagy a Közösség megadta erre a szükséges hatáskört, arról szakképesítést ad vagy azt jóváhagyja.


A projekt megkezdésének időpontja immateriális javak esetén a megrendelés időpontja.


A tartalmi értékelés / Közös projektalapú értékelési szempontok részének 4/3. pontja kiegészítésre került az alábbi szemponttal:

  64/2004. Korm. rendelet a 4. számú melléklete által meghatározott, a területfejlesztés szempontjából hátrányosabb helyzetű 47 kistérség területén megvalósuló beruházás
3

A zöldmezős és a barnamezős értékelési táblák „Támogatás nagysága/fejlesztett terület nagysága” szempontjánál a kategorizálás nem volt folyamatos. A 10-12,5 MFt / ha felhasznált támogatási kategória 10-15 MFt/ha –ra lett módosítva, mivel a 12,5-15MFt / ha egyetlen kategóriába sem volt korábban besorolva. Ugyanitt a másolásból adódóan több helyen bent maradt a „több” szócska, mely törlésre került.

Az inkubátorház részcél egyedi szempontjainak 4. pontja nehezen volt értelmezhető. A szempont új neve: „Az inkubátorház hasznos alapterületének nagysága”.

az „F8 Csatolandó mellékletek” rész 1.sz. melléklet leírása az útmutató V.sz mellékleteként hivatkozik a Segédlet a megvalósíthatósági tanulmány elkészítéséhez című dokumentumra.
A javított változatban: ”az útmutató IV.sz.melléklete szerinti” szerepel.

A 13. sz. melléklet „Költség-haszon elemzés” törlésre került, mivel ennek tartalma részben az adatlapon, részben a megvalósíthatósági tanulmányban szerepel, így nem releváns annak többszöri bekérése.


A Pályázati Felhívás módosítása:


A C1 pontban meghatározásra került a technológiai inkubátor fogalma.

A támogatási összegek minimuma minden támogatási cél esetében 10 MFt-ra módosult.