NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Számlán az uniós pénz - elindultak az ÚMFT kifizetései2007. november 30.

Elindultak az Új Magyarország Fejlesztési Terv pályázatainak kifizetései. A mai napon megtörténtek az első utalások: A mikro- és kisvállalkozások számára kiírt, egyszerű technológiafejlesztést célzó pályázat nyertes vállalkozói szeptember közepe óta nyújtják be elszámolásaikat, amelyek közül az elsők ma kerültek kifizetésre. A pályázatokat kezelő Magyar Gazdaságfejlesztési Központ a benyújtástól számított 60 napon belül kiegyenlíti az elszámolásokat.

Fontos adalék, hogy minden brüsszeli kifizetés utófinanszírozásos, azaz először a pályázónak kell a zsebébe nyúlnia, a pályáztató csak számlák alapján, utólag fizeti ki az elnyert pénzt.


A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség várakozása szerint még az idén több százmillió forint kifizetése történhet meg. Az igazi kifizetési dömping jövőre, és a következő években lesz. 2008-ban már több százmilliárd forint jön be az Új Magyarország Fejlesztési Terv forrásaiból. Ezt egészíti ki az első Nemzeti Fejlesztési Terv, amelynek több mint 80 százaléka mostanra kifizetésre került, azaz 540 milliárd forint, támogatásban részesítve ezzel több mint 15 800 projektet.