NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

A kormány elfogadta mind a tizenöt operatív programot2006. december 10.

A kormány elfogadta az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) tizenöt operatív programját. Ezek a programok ágazati és regionális szinten fogalmazzák meg azt, hogy a közel hétezer milliárd forintnyi fejlesztési forrást mire és milyen arányban fordítsuk 2007 és 2013 között. A jóváhagyott operatív programokat Magyarország december közepén nyújtja be az Európai Uniónak.

A fejlesztési régiók 1600 milliárd, míg az ágazati operatív programok keretében 5300 milliárd forintnyi fejlesztési forrás áll majd rendelkezésre ebben az időszakban. Pályázati úton a legtöbb fejlesztést a Közlekedési Operatív Program (KÖZOP), a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) és a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) forrásai révén lehet megvalósítani.

A pályáztatáshoz szükséges akcióterveket csak azt követően lehet kidolgozni, hogy az Európai Unió elfogadta az operatív programokat, de a gyorsabb ügyintézés érdekében az ideiglenes akciótervek kidolgozása már megkezdődött. Terveink szerint így a jövő év elején lehetővé válik néhány már jól bevált pályázati kiírás meghirdetése.