NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség
EGT és Norvég
Finanszírozási Mechanizmusok

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Aláírásra kerül az első Támogatási Megállapodás a Norvég Finanszírozási Mechanizmus programból2006. december 7.

2007. december 7-én a Norvég Királyság budapesti nagykövetségén aláírásra kerül Magyarország első Támogatási Megállapodása a Szeged Biztonságpolitikai Központ projektjére vonatkozóan, amely támogatást nyert a Norvég Finanszírozási Mechanizmus programból. A brüsszeli székhelyű Finanszírozási Mechanizmus Bizottság 2006. augusztusában jóváhagyta a Szeged Biztonságpolitikai Központ „Szegedi folyamat – Európából Európába” című projektjét.

A projekt keretében a Szeged Biztonságpolitikai Központ 16 db tréninget szervez és folytat le dél-kelet európai országok (Szerbia, Montenegró, Albánia és Ukrajna) civil- illetve szakmai szervezeteinek, illetve helyi hatóságok képviselőinek számára. A projekt keretében az érintett országokból összesen 400 fő számára nyílik lehetőség, hogy az EU regionális politikájáról, intézményi kereteiről, az önkormányzatok szerepéről, biztonságpolitikáról, a demokratikus berendezkedés alapjairól, és civil szervezeteknek a kisebbségek védelmében, a külpolitika alakításában betöltött lehetséges szerepéről ismereteket szerezhessenek.

A projekt 450 948 euró támogatást nyert a Norvég Finanszírozási Mechanizmusból. A projekt megvalósítására vonatkozóan a jóváhagyást követően a Nemzeti Kapcsolattartó (Nemzeti Fejlesztési Ügynökség) a támogató féllel Támogatási Megállapodást köt. Ennek megrendezésére 2006. december 7-én kerül sor a Norvég Királyság magyarországi nagykövetségén. A Támogatási Megállapodást hazai részéről Vági Márton, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke, a támogató részéről pedig Bente Angell-Hansen, a Norvég Királyság budapesti nagykövete írja alá.

A Támogatási Megállapodás alapján a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a Központi Pénzügyi és Szerződéskötő Egység a kedvezményezett projektgazdával a közeljövőben Végrehajtási Szerződést köt.