NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Közlemény a DDOP-2007-2.1.1.A.B. (turisztikai attrakciófejlesztés) pályázat módosításáról2008. január 9.

Az NFÜ ROP IH tájékoztatja a tisztelt pályázókat, hogy a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség kérésére az alábbiak szerint módosul a DDOP-2007-2.1.1.A.B. kódszámú pályázat („Komplex turisztikai termékcsomagok kialakítása”):

1. Pályázati útmutató C1. pontja:

A kerékpáros turizmus támogatható tevékenységein belül a kiszolgáló létesítményekre vonatkozó előírás az alábbiak szerint módosult:

Kerékpáros turizmus: Az egyes turisztikai vonzerőkhöz közvetlenül kapcsolódó, azokat összekötő, az OTRT törzshálózat részét képező turisztikai célú kerékpárutak építése, mely minimum 20 km hosszúnak kell, hogy legyen, vagy legalább 3 települést/vonzerőt kell összekötnie.

Megyei, kistérségi tervekben szereplő regionális és kistérségi turisztikai célú, turisztikai attrakciókat összekötő kerékpárutak, kerékpáros túraútvonalak kijelölése.

Önállóan nem, csak a fentiekkel együtt támogatható, de kötelezően megvalósítandó tevékenységek: 10 kilométerenként minimum 1 pihenő; 20 kilométerenként fedett pihenő, fedett zárható tároló, szervizpont, valamint vendéglátó egység (külön-külön vagy egy helyszínen is megvalósítható); a 10 kilométernél rövidebb kerékpárutak esetében projektenként minimum egy fedett kerékpáros pihenőhely és fedett zárható tároló, szervizpont, és vendéglátó egység. Amennyiben a felsorolt kiszolgáló egységek már rendelkezésre állnak, nem szükséges újakat építeni, azonban a már működő kiszolgáló egységeket a projektben be kell mutatni és hitelt érdemlően be kell bizonyítani, hogy a működésüket a projekt befejezését követően legalább 5 évig működtetik.

Előnyt élveznek azok a projektek, melyekben a pihenőhelyeken családbarát fejlesztések (pl.: gyermekek számára játszótér, szabadtéri sütésre alkalmas hely kialakítása) is megvalósításra kerülnek.

További kötelezően megvalósítandó elem az országos és térségi arculati tervekhez illeszkedő promóció és marketing.

2. Pályázati útmutató D2. pontja

A kerékpáros-, kulturális-, valamint ökoturisztikai és aktív turizmus tevékenységekre csak a profitorientált gazdasági társaságok (KSH 11, 21) nem pályázhatnak. Az átalakulással vagy alapítással 2007. július 1-je után létrejövő non-profit gazdasági társaságok (KSH besorolás nem ismert) valamennyi tevékenységre jogosultak pályázni.

Kérjük, hogy mindig az NFÜ honlapján letölthető legfrissebb dokumentumokat használja a pályázat kidolgozása során, amelyek minden változtatást tartalmaznak!