NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Ablak a jövőre - Az NFÜ bemutatkozott az Educatio 2008 oktatási szakkiállításon2008. január 23.

A 2008. január 18-19-én lezajlott Educatio 2008 Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon megelevenedett a jövő oktatása. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség standján egésznapos konferencia program, színes és izgalmas aktivitások, valamint–a projektgazdák tolmácsolásában– a már megvalósult fejlesztések bemutatkozása várta az érdeklődőket.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kétszintes standján mindenki megtalálhatta a számítását. Az Educatio 2008 két napja alatt a Nemzeti Fejlesztési Terv és az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretén belül megvalósult oktatási fejlesztéseket és jövőbeli pályázatokat mutattuk be az érdeklődők számára - megszólítva mind a diákokat, mind az oktatási intézmények képviselőit.

A látványos stand első emeletén a projektgazdák élénk érdeklődés mellett mutatták be az NFT keretén belül megvalósult beruházásokat. A belvárosi Térségi Integrált Szakképző Központ Kht, a Budapesti Corvinus Egyetem, a szegedi Tudományegyetem és a veszprémi Pannon Egyetem képviselői tartottak beszámolót a Humán programok segítségével létrejött fejlesztésekről. A szakmai érdeklődők hosszan faggaták a nyertes pályázókat a pályázatírás kulisszatitkairól, míg a leendő diákok is hasznos információkat gyűjthettek jövőbeli iskolájukról.

nagy

 

A stand földszinti részén élő digitális tábla bemutatók segítségével tettük kézzelfoghatóbbá a Jövő iskoláját. Mind a diákok és szülők, mind a szakmai érdeklődők szívesen fogadták a bemutató tanárok igazi tanórát mintázó előadásait. A természetismeret, illetve matematika témájú előadások a közönség bevonásával zajlottak, így azt is ki lehetett próbálni, hogy milyen érzést nyújt a virtuális körzővel dolgozni, vagy érintéssel irányítani a megjelenő szövegeket.

A szakmai programok mellett igen nagy népszerűségnek örvendett a standon található Honfoglaló játék is, ahol a magyar irodalmat és történelmet célzó kérdéseken túl az Európai uniós támogatásokkal kapcsolatos kvízkérdésekkel is meg kellett birkóznia a játékosoknak. A Honfoglaló bajnokság nyertese a kérdések közel 85%-ra tudott helyes választ adni.

A nagyszínpadon Magyar Bálint MeH államtitkár az „Intelligens Iskola” programról tartott előadást, amely rendhagyó módon a digitális tananyagok bemutatására koncentrált, - élő példán mutatva be az e-learning terén megmutatkozó fejlesztéseket.

Befektetés a tudásba – Befektetés a jövőbe címmel zajlott az az egész napos konferencia, ahol három szekcióban, három különböző témában folytak a megbeszélések. A legtöbb résztvevőt az „Intelligens Iskola” program fejlesztéseiről szóló kerekasztal megbeszélés vonzotta, de a pályázatok iránt érdeklődők körében igen sikeres volt a szakképzésre irányuló pályázatokról szóló előadás is.

Az NFÜ részvétele számokban az EDUCATIO 2008 kiállításon:

  • Különböző játékainkon közel ezer érdeklődő vett részt
  • A standon megtalálható Honfoglaló bajnokságon közel kétszázan játszottak
  • 5 pályázatnyertes projektgazda bemutatkozását közel százan követték nyomon
  • 6 intelligens tábla bemutatónkat közel százötven érdeklődő látta
  • A három szekcióban megtartott mini konferencia sorozatunkon összesen nyolcvanan jelentek meg