NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Átadták az erzsébetligeti uszodát 2008. január 28.

Burány Sándor, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára elmondta, hogy az Erzsébetligeti Színházat is magában foglaló, XVI. kerületi fejlesztés csúcstartó a maga nemében, hiszen a Közép-Magyarország régióban ez a 2004-2006-os európai uniós költségvetésben támogatott legnagyobb megvalósult beruházás. A projekt 2,4 milliárd forintjából 890 millió érkezett az EU-tól, 1,1 milliárd az önkormányzat saját forrása, az állami támogatás pedig 407 millió forint.

A létesítmény csaknem 40 százalékban uniós támogatással, egy átfogó, 2,4 milliárd forintos rekonstrukciós program részeként, 14 hónap alatt épült meg. Az ünnepségen számos olimpiai bajnok is megjelent, a szalagot az ötszörös egyéni aranyérmes úszó, Egerszegi Krisztina vágta át.

Megnyitóbeszédében Kovács Péter polgármester kiemelte, hogy az uszoda elkészültével a kerületi polgárok több évtizedes álma valósult meg, a városészben ugyanis eddig nem volt hol úszni.

A létesítmény napelemes fűtési rendszerrel, Koczor György Ybl-díjas építész tervei alapján készült. Az emeleten az ötpályás, 25 méteres nagymedencén és a 13,5-szer 6 méteres, meleg vizes tanmedencén kívül két szauna és egy pezsgőfürdő is található. A földszinten fitnesz- és konditermek, masszázs, szolárium, fodrászat, kozmetika, büfé és egy kis sportbutik várja az érdeklődőket.

Az önkormányzat ma nyílt napot tart az erzsébetligeti uszodában, ekkor az előre bejelentkezett kerületi polgárokat - kétóránként 50 embert - ingyen engedik be a nagymedencébe, vasárnaptól pedig már teljes kapacitással üzemel a létesítmény. A két és fél órás ott-tartózkodásra jogosító felnőtt napijegy 1300, a diák- és nyugdíjas belépő 800 forintba kerül.