NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Változások a KEOP 1.1.1 pályázati felhívásban2008. január 30.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség felhívja a tisztelt pályázók figyelmét, hogy a 2007. november 6-án megjelent KEOP-1.1.1 jelű, „Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztése” című pályázati kiíráshoz tartozó Módszertani útmutató hulladékkezelési projektek költség-haszon elemzéséhez frissítésre került a szabályozások időközbeni változása miatt, illetve az Európai Befektetési Bank JASPERS szakértői által megfogalmazott ajánlások alapján. Fel kívánjuk hívni tisztelt pályázóink figyelmét, hogy az útmutató jelentősebb változtatásai a számítások során alkalmazandó diszkontrátára, a saját forrás hitelből történő finanszírozása esetén alkalmazandó módszertanra, illetve az értékcsökkenés szolgáltatási díjba történő beépítésének szabályaira terjed ki. Kérjük, hogy a pályázat készítése során figyelmesen tanulmányozzák az útmutatót!

A frissítés az alábbi dokumentumok változását is indukálta:

  • Pályázati útmutató,
  • Pályázati felhívás,
  • Útmutató előzetes megvalósíthatósági tanulmány elkészítéséhez,
  • Útmutató részletes megvalósíthatósági tanulmány elkészítéséhez,
  • Általános sablon Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztését célzó projektek előzetes megvalósíthatósági tanulmányának elkészítéséhez
  • Általános sablon Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztéséhez részletes megvalósíthatósági tanulmányának elkészítéséhez.

A módosítás során történt hivatkozási, számozási, és a szóhasználati változásokat nem részletezzük. Az említett útmutatók máskülönben a következőképp változtak:

Pályázati útmutató:

Oldalszám Fejezet Módosítás

16. oldal

C9.

Az 5. bekezdésből törlésre került a „megrendelés” szó.

52. oldal

F9.1.2

Kiegészült az f) ponttal: „A pályázó csatolta nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy 2016 után, a 2016-os évhez képest, a szelektív gyűjtés és a szerves hulladéklerakótól történő eltérítésének aránya a képződő hulladékhoz képest nem romlik.”

54. oldal

F9.2.2

A b) pont a következőre módosult: „Önkormányzati társulási megállapodás egy másolati példánya, amennyiben több település pályázik”

56. oldal

F9.2.6

Az a) pont első mondata következőre módosult: „A beruházás minden helyszínére vonatkozóan 30 napnál nem régebbi hiteles tulajdoni lap másolat és földhivatali ingatlan-nyilvántartási térkép hiteles másolata a támogatással megvalósítani kívánt felépítmény(ek) építési területeiről, melyeknek a kedvezményezett tulajdonában kell lennie.”

58. oldal

F10.1.1.

Az utolsó felsorolási pont utolsó mondata a következőre módosult: „Beruházásra vonatkozó közbeszerzések megindítása a 2. fordulós döntést megelőzően csak feltételes eljárással célszerű, ugyanis ebben az esetben a Kedvezményezettnek nem keletkezik szerződéskötési kényszere a pályázat elutasítása esetén.”

Általános sablon Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztését célzó projektek előzetes megvalósíthatósági tanulmányának elkészítéséhez:

 

Oldalszám Fejezet Módosítás

24. oldal

6.6

A bekezdés a következővel egészült ki: „A többszempontú értékelés illetve a költség-hatékonyság elemzés eredményét bemutató táblázatokat a KH-útmutató tartalmazza.”

31. oldal

9

A mellékletek a következővel egészültek ki: „Előzetes vizsgálati dokumentáció, valamint annak elbírálásáról szóló felügyelőségi határozat a 314/2005 (XII.25.) Korm. rendelet által előírt esetben”

Általános sablon Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztéséhez részletes megvalósíthatósági tanulmányának elkészítéséhez
ldalszám Fejezet Módosítás

25. oldal

6.6

A bekezdés a következővel egészült ki: „A többszempontú értékelés illetve a költség-hatékonyság elemzés eredményét bemutató táblázatokat a KH-útmutató tartalmazza.”

Útmutató előzetes megvalósíthatósági tanulmány elkészítéséhez
ldalszám Fejezet Módosítás

5. oldal

Bevezetés

A fejezet a következő bekezdéssel bővült: „A Módszertani útmutató hulladékkezelési projektek költség-haszon elemzéséhez (a továbbiakban KH Útmutató) c. útmutató megfelelő alkalmazása szükséges már az EMT kidolgozása során is, különösen az EMT 5-7. pontjaiban, a projekt előkészítettségének megfelelően.”

28. oldal

6.5

A második bekezdés a következőre módosult: „A Módszertani útmutató hulladékkezelési projektek költség-haszon elemzéséhez (a továbbiakban KH Útmutató) c. útmutató megfelelő alkalmazása szükséges már az EMT kidolgozása során is, különösen az EMT 5-7. pontjaiban, a projekt előkészítettségének megfelelően.”

38. oldal

9.

A tanulmány mellékletei a következővel bővültek: „6.5.4 Előzetes vizsgálati dokumentáció, valamint annak elbírálásáról szóló felügyelőségi határozat a 314/2005 (XII. 25.) Korm. rendelet által előírt esetben”

38. oldal

Nyilatkozatok

A bekezdés a következőre módosult: „A pályázat benyújtásához szükséges nyilatkozatokat a Pályázati Útmutató F9.2. Csatolandó mellékletek listája kétfordulós pályázat első fordulójára pontja szerint kell megtenni.”

28. oldal

6.5.2.6

A fejezet 5. bekezdése az alábbiak szerint módosult: „Becsülni kell a létesítmény beruházási és fenntartási/ üzemeltetési/bevételi költségeit.”

Útmutató részletes megvalósíthatósági tanulmány elkészítéséhez
Odalszám Fejezet Módosítás

29. oldal

7.1.1

Az 5. bekezdés a következővel egészült ki: „Az igazolás során figyelemmel kell lenni arra a kiválasztási kritériumoknak megfelelően, hogy az országos költség-hatékonyságnál kedvezőtlenebb költség-hatékonyságú lehet a projekt, ha az országos célkitűzések feletti célkitűzéseket vállal, illetve az országos célkitűzések alatt vállalt célkitűzés esetén nem lehet az országos költség-hatékonyságnál kedvezőbb a projekt költség-hatékonysága, ettől eltérni csak részletes indoklással lehet.”