NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Változás a TIOP 1.1.1/07/1 pályázat dokumentációjában2008. február 5.

Felhívjuk tisztelt pályázóink figyelmét, hogy a TIOP 1.1.1 jelű, „A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése” című – 2007. december 18-án megjelent – pályázat dokumentációja a mai naptól módosult. A módosítással érintett dokumentációk: pályázati felhívás, pályázati útmutató. A projekt adatlapot és kitöltési útmutatóját felváltja az EMIR kitöltő program és a hozzá tartozó adatlap kitöltési útmutató. A kitöltő program tesztverzióban üzemel február 10-ig, addig kérjük, küldjék el részünkre észrevételeiket. A pályázatok benyújtására a kitöltő program véglegesítését követően, február 20-ától van lehetőség. A dokumentumokban történt változtatásokról összefoglaló táblázatot mellékelünk.

A változások az alábbi pontokat érintik:

 

Pályázati útmutató

Változás pontos helye Változás típusa Változás tartalma

B. PÁLYÁZÓK KÖRE

 

 

B1. Jogi forma

 

bővül

„A pályázók köre (fenntartók) kiegészül a költségvetési szervekkel, és a kistérségi társulásokkal.”

 

C. A PÁLYÁZAT TARTALMA

 

 

 

bővül

„A tantermi csomaghoz feladatellátási helyenként tartozik egy 10 órás ingyenes felhasználói képzés és 1 db WIFI csomag.”

 

 

módosul

„Kiegészítő SNI IKT csomag esetén a jogosultság a következőképpen módosul: SNI diák*380.000 Ft eszközlehívási jog.”

C1.1. Kötelezően megvalósítandó tevékenységek, beszerzések stb…

 

leadási határidő módosul

A kedvezményezett köteles az adott feladatellátási helyre vonatkozóan a 9. mellékletben szereplő szempontrendszer alapján informatikai stratégiát készíteni, és azt a záró Projekt előrehaladási jelentéshez (PEJ) csatolni.

 

leadási határidő módosul

Azok a pályázók, akiknek a települése megtalálható a „40% hátrányos helyzetű tanulói arányt meghaladó általános iskolával rendelkeznek” c. listán* az Oktatási és Kulturális Minisztériumtól az esely.terv@okm.gov.hu email címen kell igényelniük a közoktatási esélyegyenlőségi szakértők kijelölését. A helyzetelemzés elkészítésének végső határideje 2008. december 31, amely helyzetelemzést a záró Projekt előrehaladási jelentéshez (PEJ) csatolni kell.

* 13. sz. melléklet címmel letölthető a dokumentációból.

 

megszűnik

A pályázó köteles – nyertes pályázat esetén - regisztrálni a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján (www.nfu.hu) későbbiekben megadott címen. (Kérjük folyamatosan figyeljék az NFÜ honlapján a TIOP 1.1.1 „Intelligens iskola program” keretében megjelenő információkat!)

C8. A projekt megkezdése

 

módosul

„A projekt során kizárólag az NFÜ megbízásából lefolytatott közbeszerzési eljárás keretében kiválasztott eszközcsomagok szerezhetőek be. Az eszközbeszerzéssel kapcsolatos további információkról folyamatosan értesítjük a pályázókat (Kérjük, folyamatosan figyeljék az OKM Támogatáskezelő Igazgatóság (OKMT) honlapján www.okmt.hu megjelenő „Intelligens iskola program” keretében megjelenő információkat!).”

 

D1. Támogatás összege

 

módosul

„A pályázó az elnyert támogatást a részére megítélt eszközcsomagok formájában kapja meg (A támogatás minimum értéke 0,5 millió forint, míg a maximum értéke 700 millió forint). A pályázó számára pénzkifizetés nem történik. Az eszközcsomagok ellenértéke közvetlenül a szállítónak kerül kifizetésre. „

 

E. KIVÁLASZTÁSI KRITÉRIUMOK

 

 

 

 

I. Szabályossági követelmények

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

II. Jogosultsági kritériumok

 

megszűnik

A pályázati dokumentáció elektronikus aláírással való ellátása nem szükséges.

módosul

„A pályázat az alábbiakat tartalmazza:

1. Az EMIR kitöltő (projekt adatlap elektronikus változata) kinyomtatott, a fenntartó által cégszerűen aláírt, pecséttel ellátott verziója két példányban,

2. A kalkulátor kinyomtatott, a fenntartó által cégszerűen aláírt pecséttel ellátott verziója két példányban,(minden feladatellátási helyre külön kalkulátort kell kitölteni)

3. Mellékletek fenntartó által cégszerűen aláírt, pecséttel ellátott verzióját két példányban,

4. Két db CD, amely tartalmazza a teljes pályázati dokumentációt (EMIR kitöltő, kalkulátor, mellékletek) „

 

 

bővül

„A fenntartó az összes felsorolt intézménytípusokba tartozó, formai és jogosultsági követelményeknek megfelelő feladatellátási helyekre pályázott.”

megszűnik

Kikerül a jogosultsági kritériumok közül:

Legutolsó (2007/2008. tanév) közoktatási statisztikai adatlapok beszolgáltatása. Ezeket se elektronikusan, se papíron nem kell benyújtani (a01t01, a02t13, a02g23, a02g01, a02g02, a02g25, a06t28, a02t48)

 

megszűnik

Az igényelt támogatás megfelel a minimum /maximum támogatási összegnek.

 

F. Adminisztratív információk

 

 

 

F. 2 A pályázatok benyújtásának határideje

 

módosult

1. 2008. február 20-tól 2008. március 10-ig:

· 311/2007. (XI. 17.) a kedvezményezett térségek besorolásáról szóló Kormányrendeletben nevesített településeken 2. mellékletben szereplő (hátrányos helyzetű) és leghátrányosabb helyzetű található feladatellátási helyekre vonatkozó fenntartói pályázatokat

· Azon egyiskolás települések pályázatai, amelyek szerepelnek a „Települések, amelyek 40% hátrányos helyzetű tanulói arányt meghaladó általános iskolával rendelkeznek” c. listán*

* 13. sz. melléklet címmel letölthető a dokumentációból.

2. Az 1. pont alá nem eső pályázó 2008. március 11-től 2008. április 30-ig nyújthatja be pályázatát.

 

 

bővül

„Tekintettel arra, hogy a pályázat során beszerezhető eszközök közbeszerzése a pályázatok benyújtását követően történik, ezért a Pályázónak a kalkulátorban, az egyes eszközök pályázati értékét még nem kell megadnia. Az április 30-ig beérkező pályázatok adatai alapján kerül meghatározásra a közbeszerzés során beszerzendő eszközök mennyisége. A közbeszerzés lezárását követően (várhatóan 2008. augusztus) az egyes eszközök áráról minden pályázó értesítést kap. Ennek alapján – a támogatási szerződés megkötésének feltételeként - kell a pályázónak a végleges eszközértékeket a kalkulátorban megjeleníteni, amelyek együttesen határozzák meg a pályázat összértékét. ”

F4.5 A Támogatási Szerződés megkötésének feltételei

 

bővül

A támogatási szerződést a közreműködő szervezet és a kedvezményezett köti meg. A támogatási szerződés megkötésének előfeltétele az eszközbeszerzésre irányuló közbeszerzési eljárás lefolytatása.

 

módosul

A támogatási szerződés megkötéséhez szükséges dokumentumok és az aláírt támogatási szerződés visszaküldésének határideje a támogató döntésről szóló levél kézhezvételétől számított 150. nap.

F4.6. A pénzügyi elszámolás, finanszírozás folyamata

 

megszűnik

Az alábbi bekezdés a kiírásra nem vonatkozik:

A támogatás folyósítása az alábbi formákban történhet:

a) kedvezményezett által kifizetett számlák támogatási összegének utólagos megtérítése közvetlenül a kedvezményezett bankszámlájára,

b) a számlák támogatási összegének kifizetése közvetlenül a szállító részére a kedvezményezettet terheli, a számla támogatáson felüli összege kifizetésének igazolása mellett,

c) a kifizetett számlák támogatási összegének utólagos megtérítése engedményezési szerződés bemutatás esetén a támogatást megelőlegezi az intézmény bankszámlájára.

A b) pont szerinti fizetési forma akkor választható, ha a kedvezményezett nem vett igénybe támogatási előleget, valamint a számla összege meghaladja a bruttó 5 millió forintot.

 

Utólagos elszámolás céljából közbenső kifizetési kérelem a 281/2006 (XII.23.) Korm. Rendelet előírásai alapján nyújtható be.

11. sz. és 12. sz. melléklet benyújtására nincs szükség. (Az eredetileg 13. sz. melléklet az új útmutatóban 11. sz. mellékletként szerepel.)

 

A pályázati felhívás dokumentumában a pályázati útmutatóban megjelölt változások kerültek átvezetésre.

Projekt adatlap – EMIR kitöltő program

Nyilatkozatok

 

bővül

„A pályázat benyújtásával megbízom a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget, hogy a pályázati útmutatóban megnevezett eszközcsomagok beszerzéséhez kapcsolódó közbeszerzési eljáráson, mint gesztor, a nevemben eljárjon. „

 

bővül

„Kijelentem, hogy a kalkulátort minden általam (nem közép-magyarországi régióban) fenntartott közoktatási feladatellátási helyre kitöltöttem, amelyre a pályázati útmutató B1-es pontja lehetőséget ad.”

6. A projekt költségvetése

megszűnik

Tekintettel arra, hogy a pályázat során beszerezhető eszközök közbeszerzése a pályázatok benyújtását követően történik, ezért a Pályázónak a kalkulátorban, az egyes eszközök pályázati értékét még nem kell megadnia. Az április 30-ig beérkező pályázatok adatai alapján kerül meghatározásra a közbeszerzés során beszerzendő eszközök mennyisége. A közbeszerzés lezárását követően (várhatóan 2008. augusztus) az egyes eszközök áráról minden pályázó értesítést kap. Ennek alapján – a támogatási szerződés megkötésének feltételeként - kell a pályázónak a végleges eszközértékeket a kalkulátorban megjeleníteni, amelyek együttesen határozzák meg a pályázat összértékét.

A pályázat benyújtásakor a költségvetést nem kell kitölteni.