NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Fórum öt új pályázatról2008. február 6.

A Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) vállalatfejlesztést és komplex beruházásokat támogató pályázati kiírásainak társadalmi egyeztetése január 18-tól január 25-éig tartott. Az NFÜ a beérkezett véleményeket február 4-én fórum keretében vitatta meg az érintett társadalmi csoportok képviselőivel.

A budapesti Hélia Hotelban tartott megbeszélésen az NFÜ honlapján működő „Partnerségi fórum”-on keresztül eljuttatott hozzászólásokat, javaslatokat vitatták meg a résztvevők az alábbi ÚMFT pályázatokkal kapcsolatban:


- Mikro- és kisvállalkozások technológiafejlesztése,

- Komplex vállalati technológiafejlesztés kis- és középvállalkozások számára,

- Komplex vállalati technológiafejlesztés a hátrányos helyzetű kistérségekben,

- Munkalehetőség-teremtő komplex beruházások támogatása a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben kis- és középvállalkozások számára,

- Munkalehetőség-teremtő komplex beruházások támogatása a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben.


Az egyeztető fórum eredménye, illetve az ott elhangzottak szó szerinti jegyzőkönyve hamarosan olvasható az NFÜ honlapján.


Az egyeztetésen részt vett Bajnai Gordon miniszter és Egyed Géza szakállamtitkár is. Észrevételeket a következő szervezetek fogalmaztak meg: a Joint Venture Szövetség, a Magyar Iparszövetség, a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társasága, az Agrárkutató Intézmények Országos Szövetsége, a Pályázatírók és Tanácsadók Országos Szövetsége, az Agrár Munkaadói Szövetség, a Magyar Bankszövetség, az MKIK, a Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetsége, a Tudományos, Technológiai és Ipari Parkok Szövetsége, a GKM, a Mag Zrt., a GFP IH, valamint az NFÜ képviselői.


A pályázatok kiírásának várható dátuma: 2008. február 15.