NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Közlemény a KMOP-2007-4.3.2. kódszámú „Kistérségi járóbeteg szakellátás fejlesztése a Közép-Magyarországi régióban” című pályázati felhíváshoz és útmutatóhoz2008. február 7.

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ D7. Előleg igénylése pontja a következőképpen:

Minden kedvezményezett – jogszabályi kivételtől eltekintve, illetve a 281/2006. (XII. 23.) Korm. rendeletben előírt biztosítékok nyújtása mellett – a támogatási szerződés megkötését követően, három hónapon belül, az első kifizetési kérelem benyújtását megelőzően a támogatási összeghez viszonyítva a következőkben meghatározott mértékű előleget igényelhet:

Non-profit szervezetek (állami, önkormányzati, civil, egyházi szervezetek) részére:

  • 100 millió forint támogatási összegig maximum 25%
  • 500 millió forint támogatási összegig maximum 10% - kivételt képeznek a hátrányos helyzetű önkormányzatok, ahol maximum 25%

 

Az előleg mértéke sávosan kerül kiszámításra az alábbiak szerint:

  • támogatási összeg nem haladja meg a 100 MFt-ot: előleg = támogatás*25%
  • támogatási összeg meghaladja a 100 MFt-ot, de nem haladja meg az 500 MFt-ot: előleg = 100 MFt*25% + (támogatás – 100 MFt)*10% (hátrányos helyzetű önkormányzatnál 25%)
  • támogatási összeg meghaladja az 500 MFt-ot: nem igényelhető előleg, szállítói finanszírozással, illetve utófinanszírozással történik teljes egészében a támogatás kifizetése.

 

Amennyiben a kedvezményezett 500 MFt támogatási összeg alatt a szállítói finanszírozással történő elszámolás lehetőségét választja, nincs lehetősége előleg igénybevételére.

Előkészítési költségekre nem vehető igénybe előleg.

Az előleg és a köztes kifizetés (kedvezményezett által kifizetett számla, egyéb számviteli bizonylat alapján teljesülő tételek) nem haladhatja meg a támogatási összeg 80%-át, non-profit kedvezményezettek esetén a 90%-át. A kedvezményezettek a támogatási összeg utolsó 20, illetve 10%-át a projekt zárójelentés elfogadását követően kapják meg.

A fentiekben részletezett módosítás a pályázati felhívás és útmutató vonatkozó pontjait automatikusan módosítják.