NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Változás a KEOP-1.1.1 pályázati kiírásban2008. február 7.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség felhívja a tisztelt pályázók figyelmét, hogy a 2007. november 6-án megjelent KEOP-1.1.1 jelű, „Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztése” című pályázati kiírás az alábbi dokumentumok tekintetében változott:

  • Pályázati útmutató,
  • Útmutató előzetes megvalósíthatósági tanulmány elkészítéséhez,
  • Általános sablon Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztéséhez előzetes megvalósíthatósági tanulmányának elkészítéséhez,
  • Útmutató részletes megvalósíthatósági tanulmány elkészítéséhez,
  • Általános sablon Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztéséhez részletes megvalósíthatósági tanulmányának elkészítéséhez.

Az „Általános sablon Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztéséhez részletes megvalósíthatósági tanulmányának elkészítéséhez” dokumentum kiegészítéseként egy különálló Excel-fájlban felkerült a honlapra az 1-7. számú melléklet, illetve az „Útmutató részletes megvalósíthatósági tanulmány elkészítéséhez” 7.2.2 pontja kiegészült az előbbi mellékletek kitöltésének részletes szabályaival.

A módosítások eredményeképpen az útmutatók a következőképp változtak:

Pályázati útmutató:

Oldalszám Fejezet Módosítás

56. oldal

F9.2.5

Az Üzemeltetőre vonatkozó dokumentumokkal kapcsolatos előírás a következőre módosult: „Az RMT útmutatóban és sablonban megadott adattartalmú dokumentumok benyújtása szükséges.”

54-57. oldal

F9.2.6.

Az a) pont a következőre módosult:

A beruházás minden helyszínére a projektgazda fennálló tulajdonjogát igazoló 30 napnál nem régebbi tulajdoni lap hiteles másolata és földhivatali ingatlan-nyilvántartási térkép hiteles másolata a támogatással megvalósítani kívánt építési engedély köteles létesítmények (továbbiakban létesítmény) építési területeiről.

Azon területeket illetően, amelyek esetében a tulajdonszerzés még nem zárult le a pályázat benyújtásáig, a következő dokumentumok hiteles másolatát kell becsatolni:

  • adásvételi szerződés vagy
  • opciós joggal megkötött adásvételi szerződés vagy
  • előszerződés vagy
  • a kisajátítási kérelem beadását igazoló dokumentum vagy
  • jogerős kisajátítási határozat.

A pályázó és a támogatással megvalósítani kívánt létesítmények építési területének tulajdonosa akkor térhet el az (1) pontban előírtaktól, ha a beruházások helyszínei állami vagy önkormányzati tulajdonban vannak. Ebben az esetben a beruházással érintett területtel arányos (a teljes területhez képest számított) tulajdoni hányad megszerzésére vonatkozó megállapodás csatolása szükséges.

Azokban az esetekben, amikor a pályázat benyújtásakor még nincs a pályázó tulajdonában a beruházás valamelyik helyszíne, a pályázónak az első építési szerződés megkötéséig igazolnia kell, hogy a beruházások helyszínének tulajdonjogával (1), illetve a beruházással érintett területtel arányos tulajdoni hányaddal (2) rendelkezik, 30 napnál nem régebbi tulajdoni lap hiteles másolatának és földhivatali ingatlan-nyilvántartási térkép hiteles másolatának csatolásával.

Útmutató előzetes megvalósíthatósági tanulmány elkészítéséhez:

Oldalszám Fejezet Módosítás

38. oldal

9.

A beadandó mellékletek listája pontosításra került.

Általános sablon Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztéséhez előzetes megvalósíthatósági tanulmányának elkészítéséhez:

Oldalszám Fejezet Módosítás

31. oldal

9

A beadandó mellékletek listája pontosításra került.

Útmutató részletes megvalósíthatósági tanulmány elkészítéséhez:

Oldalszám Fejezet Módosítás

31-33. oldal

7.2.2.

A Működtetés, üzemeltetés fejezet kibővült az 1-4. ponttal, melyben részletes információkat adunk a benyújtandó dokumentumok kitöltésének módjáról.

40. oldal

10.

A mellékletek közül törlésre került az alábbi: „6.5.4 Előzetes vizsgálati dokumentáció, valamint annak elbírálásáról szóló felügyelőségi határozat a 314/2005 (XII.25.) Korm. rendelet által előírt esetben”

40. oldal

10.

A tanulmány mellékletei a következővel bővültek: „7.2.2. Az üzemeltetési koncepció bemutatásához szükséges dokumentumok (1-7. számú melléklet)”

Általános sablon Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztéséhez részletes megvalósíthatósági tanulmányának elkészítéséhez:

Oldalszám Fejezet Módosítás

27. oldal

7.2.2.

A fejezet az alábbiakkal egészült ki: „Az útmutatóban hivatkozott 1-7 sz. melléklet az NFÜ honlapján érhető el.”

33. oldal

10.

A mellékletek közül törlésre került az alábbi: „6.5.4 Előzetes vizsgálati dokumentáció, valamint annak elbírálásáról szóló felügyelőségi határozat a 314/2005 (XII.25.) Korm. rendelet által előírt esetben.”