NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Elindult az új online számlakitöltő program2008. február 12.

Az NFÜ kiemelt törekvése a kedvezményezettek mind teljesebb körű támogatása az Új Magyarország Fejlesztési Terv programjainak végrehajtása során. Ebben különös jelentősége van a szerződéskötéseket követő pénzügyi elszámolási folyamatok egyszerűsítésének, illetve az elektronikus alkalmazások minél szélesebb körű használatának.

2008. február 11-től a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az Új Magyarország Fejlesztési Terv kifizetési kérelmeinek benyújtását, az eddigi papír alapú helyett elektronikus formában, on-line módon is támogatja. A pályázói tájékoztató felületről elérhető eszközt az I. Nemzeti Fejlesztési Terv hasonló céllal működő rendszerének tapasztalatai alapján alakítottuk ki, figyelembe véve az eddig működő rendszerekkel kapcsolatos pályázói, valamint intézményrendszerbeli észrevételeket.

Az on-line számlakitöltő-alkalmazás a kedvezményezett egyéni, pályázatára szabott adataival támogatja az adatfeltöltést, kiiktatva az adminisztratív hibalehetőségeket. Az on-line számlakitöltő a Pályázó tájékoztató oldalról érhető el, miután a kedvezményezett egyedi jelszavával belép a saját pályázatára vonatkozó felületre.

Az on-line számlakitöltő alkalmazás bevezetésétől számított 1 hónapig a kedvezményezettnek lehetősége van dönteni, hogy papír alapon vagy az elektronikus alkalmazás segítségével állítja össze kifizetés igényléséhez szükséges elszámolási csomagját. Az 1 hónapos átmenet célja, hogy a kedvezményezetteknek elegendő időt adjon a problémamentes átállásra. Ezt követően az on-line számlakitöltő használata kötelező lesz.

Az on-line számlakitöltő-alkalmazás előnyei:

  • új, felhasználóbarát kezelőfelülettel rendelkezik,
  • minden lehetséges ellenőrzési szemponttal támogatja a kifizetés igénylések (elszámolási csomagok) hibamentes elkészítését,
  • az elszámolási csomagba benyújtandó számlák rögzítését követően automatikusan generálja a kifizetés igénylés során beadandó kifizetési kérelmet, illetve támogatást nyújt – az alátámasztásként szükség szerint benyújtandó –összesítők, nyilatkozatok kitöltéséhez.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség célja, hogy az elektronikus alkalmazással a támogatás igénylésekhez kapcsolódó munka egyszerűbbé váljon. Az on-line számlakitöltő-program használatával jelentősen csökkenek a számszaki és formai hibák, melyeket a korábbiakban csak hiánypótlásokkal lehetett orvosolni. A legfontosabb szempont, hogy a kedvezményezettek hamarabb juthatnak támogatásaikhoz, így felgyorsulnak a kifizetési folyamatok.

Felhívjuk továbbá figyelmüket, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján elérhető, a papír alapú kifizetés igénylés esetén kitöltendő, kifizetési kérelem sablon az elektronikus alkalmazás bevezetésével formailag módosult.

Az elektronikus támogatáshoz kapcsolódó telefonos Help Desk szolgáltatást a Pályázati Információs Központ fogja ellátni a 06-40 638-638-as kék számon keresztül. Ezen felül az elektronikus alkalmazás használata előtt, miután egyedi jelszavával belépett a saját pályázatára vonatkozó felületre, kérjük, figyelmesen olvassa el az „Információ” gomb alatt található felhasználói kézikönyvet.