NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Helyzetkép az észak-alföldi régióból2008. február 29.

Az idén szeptember 30-ig fejeződnek be az Észak-Alföldön azok a beruházások, amelyeket a 2004-2006 közötti időszakban indítottak a Nemzeti Fejlesztési Terv első ütemében. Ebben az időszakban a Regionális Operatív Programban 114 pályázat nyert összesen 25 milliárd forint támogatást.

Ezek közül 85 sikeresen megvalósult, 29 pedig folyamatban van: az utóbbiakat szeptember 30-ig kell befejezni.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében utólagos akadálymentesítésre, oktatási-nevelési intézmények fejlesztésére, az egészségügyi alapellátás és járóbeteg-szakellátás fejlesztésére, illetve a most meghirdetett szociális infrastruktúra-fejlesztésre pályázhatnak a térség önkormányzatai, nonprofit szervezetei, egyházak, alapítványok, egyesületek, kht.-k és szociális szövetkezetek.

Az utólagos akadálymentesítésre 176 pályázó 2,2 milliárd forintos támogatást igényelt. A régióban a legtöbben az oktatási-nevelési intézmények fejlesztésére nyújtottak be összesen 301 pályázatot 81 milliárd forintos támogatási igénnyel, ami több mint hatszorosa a rendelkezésre álló 12,2 milliárd forintnak.

Az egészségügyi alapellátás és járóbeteg-szakellátás fejlesztésére 3 milliárd forint, szociális infrastruktúra-fejlesztésre pedig 1,4 milliárd forint áll rendelkezésre.