NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Kerékpárút fejlesztések a Dél-Alföldön2008. március 11.

2008. március 11-én Orosházán ünnepélyes keretek között aláírták a Dél-alföldi Operatív Program Kerékpárúthálózat fejlesztése című pályázati kiírás első támogatási szerződését.

Kúsz Tibor, a DARFÜ (Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht.) Megvalósítási Csoportjának vezetője kiemelte, hogy a beérkezett 77 db, összesen 8,5 milliárd forint támogatási igényű pályázatból 22 projekt részesült támogatásban 3,1 milliárd forint értékben. Fontosnak tartotta azt is megjegyezni, hogy a támogatási szerződés előkészítésében az ügynökség konstruktívan tudott együttműködni az önkormányzat szakembereivel, melyért külön köszönetet szeretne mondani.

Orosháza Város Önkormányzata a „Belvárosi kerékpárút Orosházán – a biztonságos közlekedésért” című projektjével, mint a címe is mutatja, a biztonságos közlekedés feltételeit kívánja megteremteni. A 107 millió forint összköltségvetésű projekt közel 83 millió forint támogatással kezdheti meg a beruházás megvalósítását. Németh Béla polgármester hangsúlyozta, hogy a városnak fejlesztési tervekben nincs hiánya. Jelenleg a beadott pályázatai között szerepelnek egészségturisztikai, közút- és alapfokú oktatási intézmények fejlesztésére irányuló projektek. Emellett a közösségi közlekedés és a városrehabilitácó témákban is készülnek pályázatokat benyújtani.