NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Rövidesen indulhat az akadálymentesítés2008. március 14.

Országos szinten jelentős volt az érdeklődés az önkormányzati épületek utólagos akadálymentesítésére kiírt regionális pályázatok iránt. A hét régióban összesen mintegy 800 pályázat érkezett be.

A Közép- és Nyugat-Dunántúli Régióban a napokban született meg a döntés a támogatott pályázatokról. A két régióban összesen 106 pályázat érkezett be több mint 1 milliárd forint támogatási igénnyel. Ebből a szakmai értékelést követően 61 pályázat kap támogatást 630 millió forint értékben. A többi régióban az elkövetkezendő hetekben várható eredményhirdetés.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiemelt figyelmet fordít a fogyatékossággal élők életkörülményeinek javítására. Ezt jelzi, hogy a 2007-2008-as időszakban mintegy 16 milliárd forint áll rendelkezésre akadálymentesítésre. Ezen belül a regionális programok az önkormányzatok és az önkormányzati feladatellátást biztosító intézmények, a TIOP központi költségvetési szervek és általuk felügyelt és fenntartott intézmények akadálymentesítését támogatja.