NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Közlemény a KEOP - 6.3.0. – (KMOP - 3.3.4.C) jelű pályázat módosításáról2008. március 26.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség felhívja a tisztelt pályázók figyelmét, hogy a 2007. szeptember 18-án megjelent KEOP - 6.3.0. - KMOP - 3.3.4.C). jelű, „Környezetvédelmi célú informatikai fejlesztések a közigazgatásban (e-környezetvédelem)” című pályázati konstrukcióra 2008. március 21-től csak a következő esetben lehetséges pályázatot benyújtani:

- amennyiben a projekt kizárólag a Közép-Magyarország Régió határain kívül valósul meg

Nem pályázhatnak azon projektek, amelyek

  1. kizárólag a Közép-Magyarország Régió területén valósulnak meg, vagy amelyek
  2. a Közép-Magyarország Régiót és legalább egy egyéb régiót is érintenek (első vagy második forduló)

A módosítás sürgőssége okán a pályázati dokumentációban nem történik változtatás, de kizárólag a jelen közleményben meghatározott feltételeknek megfelelő pályázatok támogathatók; ezek esetében az eljárásrend természetesen változatlan.

Fentiek miatt a már benyújtásra került pályázatok elbírálása is felfüggesztésre kerül.

A kizárólag a Közép-Magyarország Régióban megvalósítandó projektek kezelését ezután nem a KEOP, hanem a Közép-Magyarország Operatív Program közreműködő szervezete, a ProRégió Kht. végzi; a szükséges dokumentáció és feltételrendszer (amely alapvetően nem különbözik jelentősen az eddigiektől) megtalálható a KMOP pályázati kiírásai között.

A Közép-Magyarország Régiót és legalább egy egyéb régiót is érintő pályázatok kezelését illetően később születik döntés.

Fenti módosítást az Európai Bizottság által kialakított szabályrendszerrel való ellentétes gyakorlat elkerülése, a két Operatív Programból történő finanszírozás eljárásrendi, lebonyolítás, informatikai és pénzügytechnikai kérdések tisztázása indokolja.