NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Elfogadták a Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Programot2008. március 31.

A programban, melynek teljes neve: Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013, Magyarországon Zala, Somogy, és Baranya megye, Horvátországban a határ menti megyék (Međjimurska - Muraköz, Koprivničko Križevačka - Kapronca-Körös, Virovitičko Podravska - Vukovár-Szerémség, Osječko-Baranjska - Eszék-Baranya), illetve csatlakozó területek (Varaždinska - Varasd, Bjelovarsko-Bilogorska - Belovár-Bilogora, Požesko-Slavonska - Pozsega-Szlavon, Vukovarsko-Srijemska - Vukovár-Szerémség) vesznek részt.

A március 13-án elfogadott program stratégiai elemei a fenntartható környezet és turizmus, az együttműködő gazdaság és közösségek közötti humánerőforrás-fejlesztés és a technikai segítségnyújtás. A tervezett tevékenységek között szerepel többek között tájképfejlesztés a Mura-Dráva-Duna területen, az aktív- és az öko-turizmushoz kapcsolódó infrastruktúra-fejlesztés, határon átnyúló üzleti partnerkeresés, a határon átnyúló munkaerő-áramlás elősegítése, határon átnyúló oktatási-, képzési- és csereprojektek


A Magyarország-Horvátország IPA Határon átnyúló Együttműködési Program finanszírozását 85%-ban a közösségi hozzájárulás biztosítja, a fennmaradó forrást a nemzeti hozzájárulás (a pályázóktól elvárt önerő, illetőleg az esetleges kormányzati társfinanszírozás) jelenti. A program keretében az első három évre (2007-2009) több mint 19 millió euró uniós IPA forrás áll rendelkezésre.Az első pályázatok kiírása 2008. III. negyedévében várható.