NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Közlemény a GVOP-s pénzügyi elszámolások benyújtási határidejéről2008. március 31.

A Gazdasági Versenyképességi Operatív Program 2004-2006 keretében megvalósuló fejlesztések jelentős része esetében a projektek befejezési határideje 2008. március 31-én lejár.

A Támogatási Szerződés szerint ezen határidőig van lehetősége a kedvezményezetteknek a projekt megvalósítására, illetve a támogatás maximális összege csak akkor fizethető ki, ha a pályázó az elszámolható költségeket igazoló számlákat legkésőbb 2008. március 31-ig benyújtja a közreműködő szervezetnek.

Amennyiben egy projekthez kapcsolódóan nem kerülnek benyújtásra az elszámolható költségekhez kapcsolódó számlák, a támogatás visszavonásra kerül, és a kedvezményezettnek vissza kell fizetnie a korábban kifizetett támogatási összeget.

Felhívjuk a kedvezményezettek figyelmét, hogy a projektek teljes megvalósításának és elszámolásának elősegítése érdekében a Gazdaságfejlesztési Programok Irányító Hatósága korlátozott ideig lehetőséget biztosít további elszámolások benyújtására.

A határidőn túli elszámolások elfogadása érdekében a kedvezményezett egyedi kérelemmel fordulhat a MAG Zrt-hez. A kérelemben részletesen ismertetni kell, hogy miért nem került sor határidőben a projekt megvalósítására, illetve miért nem kerültek a számlák időben benyújtásra.

A kérelmek egyedileg kerülnek elbírálásra a kérelemben foglalt indoklás és a kért elszámolási határidő függvényében.

Ahhoz, hogy az elszámolások elfogadásra kerülhessenek, továbbá a kapcsolódó kifizetések mielőbbi teljesülésének érdekében szükséges, hogy a kedvezményezett a rendelkezésre álló számlákat a lehető leghamarabb benyújtsa a Közreműködő Szervezet részére!