NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Közlemény a KEOP-2007-2.1.1. pályázati kiírás változásairól2008. április 11.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség felhívja a tisztelt pályázók figyelmét, hogy a 2007. november 6-án megjelent KEOP-2007-2.1.1. jelű, „Állami tulajdonú árvízvédelmi fejlesztések” című pályázati kiírás Pályázati felhívás, Pályázati útmutató és RMT útmutató, Projekt adatlap 2. forduló című dokumentumai az alábbiak szerint módosultak: Az alábbi táblázatok csak tájékoztatási jelleggel tartalmazzák az érintett dokumentumok változásait. Az összes módosítás megismerése érdekében javasoljuk a közleményhez csatolt dokumentumok részletes átvizsgálását.

A dokumentumokban az értékelési határnap elnevezés benyújtási határnapra változott.

Pályázati felhívás:

 
Oldalszám Fejezet Módosítás

6. oldal

C.Pályázat tartalma A 2. fordulóra vonatkozó támogatható tevékenységek tizenhetedik pont az alábbiakra módosult:

Projektmenedzsment és műszaki-pénzügyi ellenőrzés a megvalósítás során. Ha nincs a kedvezményezettnek a menedzsment feladatokra kellő szakmai tapasztalattal, végzettséggel rendelkező szakembere, akkor megfelelő szakmai színvonal biztosítása érdekében a Kbt. alkalmazásával szakértői szolgáltatást is igénybe lehet venni a projekt menedzsment feladatok ellátásához a projekt menedzsment költségkeret terhére.;

Pályázati útmutató:

Oldalszám Fejezet Módosítás

8. oldal

C1

Kiegészítésre került a bekezdés az átdolgozással

Szükséges felmérések és vizsgálatok, műszaki tervek elkészítése, átdolgozása és engedélyek beszerzése

11. oldal

C.4.

Elszámolható költségek köre

A pályázat 1. fordulójában (projekt előkészítés) elszámolható költségek:

második és tizenegyedik pontja második pontként a következőkre módosult:

Nagyprojektek esetén (amennyiben az első, eredményes forduló esetén a projekt összköltsége eléri a 25 millió EUR-t) támogatható az Európai Bizottsághoz benyújtandó 1828/2006 EK rendelet szerinti Támogatási kérelem és szükséges mellékletei, valamint annak angol nyelvű fordítási költsége.

12. oldal

C.4.

Elszámolható költségek köre

Kiegészült az alábbi bekezdéssel:

Csak a Támogatási döntés után felmerült projekt menedzsment költségek számolhatóak el.

13. oldal

C.4.

Elszámolható költségek köre

A pályázat 1. fordulójában (projekt előkészítés) elszámolható költségek:

Kiegészítő információk második bekezdés a következőképpen módosul:

Amennyiben a pályázónak már az első fordulós pályázat benyújtásakor is teljesen kidolgozott állapotban van a projektje, lehetősége van az első – eredményes – fordulót követően a második fordulóra benyújtani pályázatát, az arra vonatkozó feltételek fennállása esetén. Ebben az esetben az előkészítés költségei utólagosan elszámolhatóak az 1. fordulóhoz tartozó támogatási szerződés keretében

 

Kiegészítő információk harmadik bekezdés a következőképpen módosul:

A 1. fordulóhoz tartozó, de már a benyújtás előtt felmerült elszámolható költségek utólagosan elszámolhatóak.  

„A projektmenedzsment költségei nem elszámolhatóak utófinanszírozással.” bekezdés törlésre került

13. oldal

C.4.

Elszámolható költségek köre

Az alábbi bekezdés ki lett véve a projekt menedzsment költség alól és külön elszámolható költségként szerepel
  • Oktatás és képzés a projekt menedzsment szakszerű ellátásához (A projektek megvalósításához szükséges ismeretek elsajátítása: közbeszerzési, pénzügyi, eljárásrendi, szerződéskötés menedzselése, szerződéses formák, különös tekintettel a FIDIC szerződésekre)
 

14. oldal

C.4.

Elszámolható költségek köre

 pályázónak, aki a projekt menedzsmentet saját maga végzi, projekt menedzsment költségei (személyi jellegű ráfordítások)bekezdés zárójeles részéből törlésre került a „és igénybe vett szakértői szolgáltatások költségei” szövegrész 

18. oldal

C.9.    

A projekt megkezdése

Támogatás a 2. fordulós pályázat befogadását megelőzően megkezdett beruházáshoz/kivitelezéshez nem igényelhető pont alatt lévő bekezdés zárójeles része törlésre került, így az a következő:

Jelen konstrukció keretében a beruházás/kivitelezés megkezdési időpontjának minősül az első építésre vagy tárgyi eszköz beszerzésre vonatkozó szerződéskötés vagy pénzügyi teljesítés időpontja.

 

19. oldal

C. 10.

A projekt befejezése és a pénzügyi elszámolás végső határideje

A második bekezdés a következőképpen módosul:A projekt a 2. fordulóba benyújtható, amennyiben az előkészítési tevékenység során a 2. fordulóhoz szükséges projektdokumentáció elkészült. A tenderdokumentáció készítése párhuzamosan futtatható tevékenység a 2. fordulóra való pályázati benyújtással és értékelési folyamattal.

23. oldal

D.2.

Támogatás mértéke

1. forduló: A projekt fejlesztésére nyújtható támogatás mértéke pont alatt lévő bekezdés a következőképpen egészült ki:Az első fordulót követő projektfejlesztési szakaszra vonatkozóan az előkészítési elszámolható összköltség nem haladhatja meg a tervezett elszámolható beruházási összköltség 6 %-át.

30. oldal

D.7. Előleg igénylése

D.7.Előleg igénylése  fejezet az alábbiak szerint módosult:A kedvezményezett a D6. pontban előírt biztosítékok nyújtása mellett a támogatási szerződés megkötését követően jogosult kedvezményezetti előleg igénylésére az utófinanszirozásra megjelölt projektelemekre megítélt támogatási összeg maximum 25 %-a erejéig.Az előleget a Támogatási Szerződés hatálybalépésének napjától számított 3 hónapon belül, az első kifizetési kérelem benyújtását megelőzően lehet igényelni. A Közreműködő Szervezet az előleg összegét az igénylés elfogadását követően haladéktalanul, de legkésőbb 60 napon belül átutalja a kedvezményezett bankszámlájára.Az előleg összegével történő elszámolás módja megegyezik az utófinanszírozás módjával, azaz a kifizetés igazolása számlával, vagy egyéb gazdasági eseményt hitelesen igazoló bizonylattal történik. A kedvezményezett köteles visszafizetni az előleget – annak esetlegesen képződött kamataival együtt – a támogatást nyújtó szervezetnek, amennyiben a kedvezményezett nem nyújt be kérelmet időközi kifizetésre a támogatást nyújtó szervezethez az előleg fizetésétől számított hat hónapon belül, illetve a benyújtott kifizetési kérelem a támogatás nem rendeltetésének megfelelő használatát bizonyítja. A projektelemre vonatkozó utólagos elszámolásban a szállítói előlegbekérő/előlegszámla nem, csak a szállítói közbenső és végszámla számolható el (az azokban szereplő előleg-elszámolást is figyelembe véve). A szállítói kifizetésre megjelölt projektelemeknél előleg a kedvezményezett részére nem utalható, azonban a szállítói előlegbekérő is benyújtható a kifizetési kérelemben a szállítói kifizetésre vonatkozó szabályok betartása és az előlegszámla utólagos bemutatása mellett az alábbi mértékig·                                 építési szerződésnél legfeljebb a támogatási összeg 10%-a.·                                 eszközbeszerzésnél legfeljebb a támogatási összeg 25%-a.  A projekelemeken belül nem lehet vegyes (kedvezményezetti és szállítói) finanszírozást alkalmazni 

34. oldal

E.

Kiválasztási kritériumok

II. 1.2.Szakmai jogosultsági feltételek
A fejezet alábbi második bekezdése törlésre került:- A tervezett beruházás szerepel az 1067/2005. (VI.30.) Korm. határozat által támogatott Duna árvízvédelmi nagyprojektben (Duna esetében), vagy

36. oldal

E.

Kiválasztási kritériumok

III.2.2.

A projekt koncepció értékelése, fejlesztési irány megfelelősége

A fejlesztés szükségszerűsége alfejezet második szempontja az alábbi bekezdéssel egészült ki, a hullámtérre vonatkozóan:

VAGY tározó és hullámtéri beavatkozások esetében minél nagyobb legyen azon érintett öblözetek hossza, ahol LNV meghaladja a mértékadó árvízszintet.

Számítása (első forduló; második forduló):

         11*ÖVHL/ÖVH; 7*ÖVHL/ÖVH

37. oldal

E.

Kiválasztási kritériumok

III.2.2.

A projekt koncepció értékelése, fejlesztési irány megfelelősége

A fejlesztési irány megfelelősége, illetve a projektelemek koherenciája kiválasztási kritérium az alábbiakra módosult:- A projektek törekedjenek egy-egy árvízvédelmi öblözet egyenlő biztonságúra való teljes kiépítésére.

A projekt eredményeként a kis védvonalú (0-20 km) árvízi öblözetet védő töltések teljes hosszban megfelelnek az előírásoknak, tehát a kiépítettség 100 %-os legyen, az adható pontszám           (11/4)

ha a kiépítettség a teljes hossz 80 és 100 %-a között lesz (7/3)

ha a kiépítettség a teljes hossz 60 és 80 %-a között lesz  (4/2)

ha nem éri el a 60 %-ot                                     (1/1),

Közepes védvonalú (20-50 km) árvízi öblözet esetében,

ha a kiépítettség a teljes hossz 80 és 100 %-a között lesz (11/4)

ha a kiépítettség a teljes hossz 65 és 80 %-a között lesz   (7/3)

ha a kiépítettség a teljes hossz 50 és 65 %-a között lesz   (4/2)

ha nem éri el az 50 %-ot                                    (1/1).

Nagy védvonalú (50 km feletti) árvízi öblözet esetében,

ha a kiépítettség a teljes hossz 70 és 100 %-a között lesz (11/4)

ha a kiépítettség a teljes hossz 60 és 70 %-a között lesz   (7/3)

ha a kiépítettség a teljes hossz 50 és 60 %-a között lesz   (4/2)

ha nem éri el az 50 %-ot                                    (1/1).

- Tározók építése, illetve hullámtéri beavatkozások esetén az ezen szempontra adható pontokat 1. fordulóban 3-4-4 pont arányban a III.2.2. fejezet a fejlesztés szükségszerűsége első, második és negyedik szempontja között kell szétosztani. A 2. forduló esetén tározóknál 3-1 pont arányban a változatok kidolgozottsága, a megvalósítandó változat realitása szempont és a nagyobb NP preferencia szempont között, hullámtéri beavatkozásoknál 1-2-1 pont arányban a III.2.2. fejezet a fejlesztés szükségszerűsége első, második és negyedik szempontja között kell szétosztani az adható pontokat.

37. oldal

E.

Kiválasztási kritériumok

III.2.2.

A projekt koncepció értékelése, fejlesztési irány megfelelősége

Változatok kidolgozottsága, a megvalósítandó változat realitása szempont az alábbiakra változott:

Ha a VTT keretében kiépítendő árapasztó tározók esetében a tározó létesítményei úgy kerülnek kialakításra, hogy biztosítani tudják a tájgazdálkodást megalapozó vízi infrastruktúra kiépítését, akkor a maximálisan adható pontszám az első fordulóban 3, a második fordulóban 5, nem teljesülés esetén első fordulóban maximum 1, a második fordulóban maximum 3 pont adható.

38. oldal

Rövidítések

A fejezetben az ÖVH kiegészült a hullámtérre vonatkozóan, valamint új rövidítés került bevezetésre, az ÖVHL:

ÖVH – az érintett öblözeteket védő fővédvonalak hossza, (tározók esetén a 10 cm-nél, hullámtér esetében 5 cm-nél nagyobb árvízcsúcs csökkenéssel érintett fővédvonalak hossza) km

ÖVHL – ÖVH-ból azon védvonalak hossza, amelyek esetében az LNV> MÁSZ, km

42. oldal

F.3.

A pályázat benyújtásával kapcsolatos tudnivalók

Az első pont a következőképpen módosult:

Felhívjuk a figyelmet, hogy:

  • A pályázatot ezen útmutató F.8. mellékletében található dokumentumminták szerint, a megadott formában és tartalmi előírásokkal kell elkészíteni. Ezen dokumentumminták és útmutatók különösen:
    • Projekt adatlapok,
    • Előzetes megvalósíthatósági tanulmány útmutató
    • Részletes megvalósíthatósági tanulmány útmutató (különösen költség-haszon elemzés)
 

48. oldal

F.4.7.

A Támogatási Szerződés megkötésének feltételei

Tizedik bekezdés következőképpen módosul:Amennyiben a kedvezményezett az előkészítési Támogatási Szerződés projekt-fejlesztési feladatait (útvonalterv mérföldkövei) az ott meghatározott határidőben teljesítette (kivéve kivitelezési közbeszerzési dokumentációk!), és a pályázat a 2. fordulóra benyújtható, de a Kedvezményezett nem nyújtja be a pályázatát 2. fordulóra, akkor a számára az 1. fordulóban kifizetett támogatási összeget vissza kell fizetnie.

50. oldal

F.4.8. A pénzügyi elszámolás, finanszírozás folyamata

F.4.8. A pénzügyi elszámolás, finanszírozás folyamata az alábbiak szerint módosult:

Általános (mindkét fordulóra vonatkozó) szabályok:Felhívjuk a figyelmet, hogy a támogatási összeg első folyósítása csak akkor engedélyezhető, ha a D.6. pontban meghatározott biztosítékok rendelkezésre állnak.Az elszámolást, a támogatás folyósítását a kedvezményezett kezdeményezi.Kifizetési igénylés csak a kedvezményezett által a már teljesített kifizetések utófinanszírozása vagy a kiállított szállítói számlák kedvezményezettre eső részének kiegyenlítése után a számla támogatással arányos fennmaradó összegének közvetlenül a szállító részére történő kifizetése céljából nyújtható be. A kedvezményezettnek a kifizetés-igénylési dokumentációt a pályázatban részletezett projekt elfogadott költségvetési összetételéhez igazodva, alábontva kell benyújtania. Az elszámolni kívánt kiadásokat a kedvezményezett nevére kiállított számlákkal vagy egyéb, a gazdasági eseményt hitelesen dokumentáló bizonylatokkal kell igazolni, melyeken a fizikai teljesítés igazolása is szerepel. A kifizetési kérelem elbírálásakor nemcsak az igényelt támogatási összeg, hanem a kifizetési kérelemben foglalt összes költség elszámolhatósága és szabályossága vizsgálatra kerül.Utólagos elszámolás céljából kifizetési kérelem csak akkor nyújtható be, amennyiben az igényelt támogatás összege meghaladja az utófinanszírozásra megjelölt projektelemekre megítélt összes támogatás 10 %-át, de az 1. fordulóban minimum 1 millió Ft-ot, a 2. fordulóban a minimum 5 millió Ft-ot, illetve amennyiben az előleg összege kisebb, úgy az előleg összege a minimum korlát. A támogatás folyósítása mindkét fordulóban az alábbi formákban történhet:a) kedvezményezett által kifizetett számlák, bizonylatok támogatási összegének utólagos megtérítése közvetlenül a kedvezményezett bankszámlájára azon elszámolható költségek esetében, melyek a támogatási szerződés megkötése előtt merültek fel és kerültek kiegyenlítésre a kedvezményezett által, továbbá a projekt költségvetésében a területszerzés tevékenység (csak a 2. fordulóban elszámolható) és projekt menedzsment projektelemek alatt megjelenő költségek esetében; továbbá a projekt előkészítés tevékenységre is az F.10.1.2., F.10.1.3. és F.10.1.4. esetekben is b) minden más elszámolható költség esetében a számlák támogatási összegének kifizetése közvetlenül a szállító részére a kedvezményezettet terhelő, a számla támogatáson felüli összege kifizetésének igazolása mellett. Amennyiben a pályázatban szerepeltetett, a Támogatási Szerződésben rögzített költségvetés költségkategóriák szerinti vagy – több mint 2 éves időtartamú és 250 millió forintot meghaladó támogatású megvalósítási és több mint 1 éves időtartamú és 25 millió forintot meghaladó projektelőkészítési támogatású projektek esetén – félévek szerinti bontása a támogatás összegének 10%-át meghaladó mértékben megváltozik, úgy a kedvezményezett köteles a Támogatási Szerződés módosítását – írásos kérelem formájában, a kérelem tárgya és indoklás megjelölése mellett – kezdeményezni.Amennyiben a projekt költségei meghaladják a Támogatási Szerződésben rögzített összeget, a többletráfordítást a kedvezményezett saját forrásból köteles biztosítani, mivel a támogatás összege nem követi a költségek emelkedését. A projekt-előkészítési szakasz pénzügyi elszámolására, finanszírozására vonatkozó speciális szabályok (1. forduló)A részletes megvalósíthatósági tanulmány elkészítési költségére jutó támogatás folyósítása csak akkor lehetséges, ha a közreműködő szervezet, azaz KvVM Fejlesztési Igazgatóság (FI) az RMT szakmai tartalmát jóváhagyta. Tekintettel a szállítói kifizetési formára (amennyiben a projektelemre az alkalmazandó), a kedvezményezett számára javasolt e körülmény szállító tudomására hozása.  

51. oldal

F.4.8.1. Előleg igénylésének lehetősége

F.4.8.1. Előleg igénylésének lehetősége alfejezet törlésre került

62. oldal

F.9.

A pályázó által csatolandó mellékletek listája

Csatolandó dokumentumok listája kétfordulós pályázat első fordulójára – Általános mellékletek – közül törlésre került:6. A területileg illetékes területfejlesztési tanácsok nyilatkozata a pályázat illeszkedésről a megye, illetve a térség jóváhagyott fejlesztési programjaiba, azt a tanács támogatja-e, részesíti-e pénzügyi támogatásban is, és mekkora annak mértéke. A területileg érintett települések nyilatkozata a pályázat illeszkedéséről a település rendezési tervében, illetve annak hiányában nyilatkozat arról,  hogy a település támogatja és a következő rendezési tervében megjeleníti a beruházást. A pályázat a nyilatkozat hiányában is benyújtható, ha a pályázó igazolja, hogy a nyilatkozatot kellő időben megkérte, de a nyilatkozatot az arra jogosult szerv a nyilatkozatkéréstől számított 15 munkanapon belül nem adta meg.

63. oldal

F.9.

A pályázó által csatolandó mellékletek listája

Csatolandó dokumentumok listája kétfordulós pályázat második fordulójára 1., 2. pontok a következőképpen módosultak:1.      Projekt adatlap (2. forduló), 2.      Részletes megvalósíthatósági tanulmány és mellékletei3.      nagyprojektek esetén 1828/2006/EK rendelet XXI. Sz. melléklete szerinti Támogatási kérelem magyar nyelven

64. oldal

F.9.

A pályázó által csatolandó mellékletek listája

Csatolandó dokumentumok listája kétfordulós pályázat második fordulójára – közül törlésre került:6. Pályázó csatolta a vízjogi engedélyhez kapcsolódó átnézetes helyszínrajzot valamint a részletes helyszínrajzot és a csatlakozó terveket a mindenkor hatályos jogszabály alapján (a vízjogi engedélyezési eljáráshoz szükséges kérelemről és mellékleteiről szóló 18/1996 (VI.13.) KHVM Rendelet alapján). 11. Projektmenedzsment feladatokra megkötött vállalkozói szerződés másolati példánya (amennyiben kiválasztottak ilyen vállalkozót, és a szerződéshez kapcsolódó költségeket a projektben el kívánják számolni)Módosításra került:

10. A Részletes Megvalósíthatósági tanulmányban szereplő változatok bírálatának a      Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatóság (VKKI) által kiadott szakmai állásfoglalása KÖVIZIG kedvezményezettek esetén.

Tulajdoni kérdések tisztázását szolgáló dokumentumok listájára áthelyezésre került a 12. pont.

65. oldal

F.9.

A pályázó által csatolandó mellékletek listája

Tulajdoni kérdések tisztázását szolgáló dokumentumok -  közül a -15., 16., 18. következőképpen módosult:14. Amennyiben a fejlesztéssel érintett területek a pályázó tulajdonában vannak, úgy erről a pályázónak nyilatkozatot kell csatolni. Továbbá a pályázónak részletes kimutatást kell készítenie, amely tartalmazza az érintett területek helyrajzi számait, helyrajzi számonként az érintett terület nagyságát, az érintett terület művelési ágát, az érintett tulajdonosok nevét, címét, az igénybevétel célját (töltés, út, csatorna, anyagnyerő hely, műtárgy stb.), a területszerzés módját (adásvétel, kisajátítás), valamint a területszerzés összegét.  15. Amennyiben a terület-igénybevétel a pályázat beadásáig nem történt meg, úgy a pályázónak csatolnia kell a záradékolt terület-igénybevételi (kisajátítási) terv alapján készült kimutatást a 14. pontban részletezett tartalommal, azzal a kitétellel, hogy a területszerzés összegét elegendő becsült költséggel megadni. Továbbá a pályázónak igazolnia kell a záradékolást azzal, hogy becsatolja az erről szóló illetékes közigazgatási hivatal levélének másolatát. 16. A pályázónak csatolnia kell a terület megszerzésének cégszerűen aláírt aktualizált ütemtervét. -17. melléklet átkerült az általános mellékletek közé.

65. oldal

F.9.

A pályázó által csatolandó mellékletek listája, Általános mellékletek

11.  Az 1 milliárd forintot meghaladó beruházások esetén a területileg illetékes területfejlesztési tanácsok nyilatkozata a pályázat illeszkedésről a megye, illetve a térség jóváhagyott fejlesztési programjaiba, azt a tanács támogatja-e, részesíti-e pénzügyi támogatásban is, és mekkora annak mértéke. A területileg érintett települések nyilatkozata a pályázat illeszkedéséről a település rendezési tervében, illetve annak hiányában nyilatkozat arról,  hogy a település támogatja és a következő rendezési tervében megjeleníti a beruházást. A pályázat a nyilatkozat hiányában is benyújtható, ha a pályázó igazolja, hogy a nyilatkozatot kellő időben megkérte, de a nyilatkozatot az arra jogosult szerv a nyilatkozatkéréstől számított 15 munkanapon belül nem adta meg.

bekezdés a fentiek szerint módosult

67. oldal

F 10.

Eljárásrendi segédletek a kétfordulós eljárásra

1.2.A pályázat benyújtásakor a projektgazda rendelkezésére álló dokumentumok köre: EMT és tervek második pontja a következőképpen módosult:

A tervezés, engedélyeztetés (kivéve elvi) a megvalósításra vonatkozó közbeszerzési dokumentációk, továbbá nagyprojekteknél az Európai Bizottsághoz történő benyújtáshoz szükséges angol nyelvű dokumentáció költségeihez támogatás felhasználása csak akkor lehetséges, ha a projekt KvVM FI által elfogadott megvalósíthatósági tanulmánnyal rendelkezik.

Az RMT-nek és az elszámolandó terveknek összhangban kell lenniük egymással.

RMT útmutató:

Oldalszám Fejezet Módosítás

71. oldal

11.

A tanulmány mellékletei

A második pont a következőképpen módosul:A projektgazda szervezeti ábrája (döntési mechanizmusok), amennyiben nem került beépítésre az anyagba

Projekt adatlap 2. forduló:

Oldalszám Fejezet Módosítás

7. oldal

4.

Projekt megvalósítás

4.1. A projekt elemei és elvárt eredmények pontalatt szereplő bekezdés a következőképpen módosult:Kérjük az Ön projektjére releváns mutatókat és azok mértékegységét a táblázatban feltüntetni.

8. oldal

4.

Projekt megvalósítás

4.2. A projekt tevékenységei táblázat Tevékenység rovatai közül az összesen rovat előtt három kitöltésre került a következő sorrendben:Tevékenységek összesenTartalékÁrkorrekció

12. oldal

4.

Projekt megvalósítás

4.5. A projekt elszámolható költségeinek besorolásatáblázat Tevékenységek-költségkategóriák rovat összesen után beszúrásra került a következő megnevezésű sor:Árkorrekció

29. oldal

Nyilatkozatok

29. kiegészült a következőképpen:Vállalom, hogy a Projekt adatlapban szereplő tervezett output mutatókat számokat, mint a jövőre vonatkozó kötelezettségvállalás követelményeit teljesítem.

24. oldal

Nyilatkozatok

45. a következőképpen módosult:Kijelentem, hogy a támogatott beruházással létrehozott árvízvédelmi létesítményeket az 1083/2006 EK rendelet szerint a projekt fizikai befejezését követően minimum 5 évig fenntartom és üzemeltetem az adott régióban.48. és 50. törlésre került.

21., 22., 23. oldal

Nyilatkozatok

Igen/Az én esetemben nem releváns rovatok közül a 20. 21. 25. 26. 27. 42. nyilatkozatok esetén bekerült a nem releváns.