NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Veszprémben járt a Jövő Iskolája2008. április 16.

Az oktatás fejlesztését célzó beruházásokat bemutató programsorozat legutóbbi állomásán, április 15-én Veszprémben, a Lovassy Gimnáziumban várták az érdeklődő pedagógusokat, diákokat, szülőket.

A Jövő Iskolája Körút tizenkettedik állomásán az ünnepélyes megnyitó után dr. Magyar Bálint fejlesztéspolitikai államtitkár előadásában ismertette a hazai közoktatás jelenlegi és jövőbeli fejlesztéseit valamint a Jövő Iskolája programot.

Az Educatio Kht. és a Sulinet Digitális Tudásbázis bemutatkozása után két mintaóra keretében az érdeklődők a gyakorlatban is megismerkedhettek a digitális tananyagokkal és taneszközökkel. A bemutató órákon - a jelen lévő jövő jegyében - természetesen a hallgatóság aktívan is részt vehetett, a vállalkozó kedvűek „interaktív tesztet” is írhattak.

jovoisk_tablet Az eseményt a digitális taneszközöket és tananyagokat bemutató kiállítás kísérte, ahol szakértők segítségével testközelből is megismerhetőek voltak az iskolákban hamarosan felbukkanó modern oktatóeszközök. Az érdeklődők különféle játékos formákban is ismerkedhettek a jövővel és kipróbálhatták az európai uniós fejlesztésekkel kapcsolatos tudásukat a Honfoglaló játékban. A legszorgalmasabbak „Jövő Kötvényük” beváltásaval ajándékokra is szert tehettek.