NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Közlemény a DAOP-2007-4.1.1. pályázati felhívásához és útmutatójához2008. április 18.

A dokumentum változásai:

1.     „B” komponens esetében a PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ C1. pont, valamint E/II/8. pont (A pályázat keretében fejleszteni kívánt ingatlanra vonatkozó feltételek teljesülnek.) a következők szerint módosul: Új építés és bővítés esetén a projekt keretében támogatható épület maximális nettó alapterülete alapszintű járóbeteg szakrendelő építése esetében 1500 m2, emeltszintű járóbeteg szakrendelő építése esetében pedig 2000 m2. Új építés és bővítés esetében támogatható és adott projekt költségvetésében elszámolható nettó alapterületen felüli rész építési költsége kizárólag projekten kívüli saját forrásból finanszírozható. Amennyiben a meglévő épület alapterülete a projekt megkezdése előtt meghaladja a jelen pályázati kiírásban új építés és bővítés esetén előírt m2 korlátot, az azon felüli épület/épületrész építési költsége kizárólag saját erőből finanszírozható. A saját erőből létrehozott épületrész kialakítására is vonatkoznak a Pályázati útmutatóban rögzített kötelező tartalmi elemek (pl. akadálymentesítés).  

2.     Pályázati útmutató C.1.2. és E./IV./1.1. pontja a következőképpen módosul, illetve kiegészül: „Az elbírálás során előnyben részesülnek azok a fejlesztések, amelyek területfejlesztési szempontból leghátrányosabb helyzetű kistérségekben (311/2007. (XI. 17.) Korm. rendelet a kedvezményezett térségek besorolásáról) és / vagy különböző okok miatt hátrányos helyzetű településeken (311/2007. (XI. 17.) Korm. rendelet 3. § (2) alapján a 240/2006. (XI. 30.) számú kormányrendelet szerint) valósulnak meg.”  

3.     „A” komponens esetében a Pályázati útmutató A1. és B1. pontja a Pályázati útmutató E./II. Jogosultsági kritériumok 25. és F7. Pályázathoz benyújtandó dokumentumok listája 19. pontjával összhangban a következőképpen módosul, illetve kiegészül: Egészségügyi alapellátási szolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése azon települések esetében támogatható, ahol legalább 4.000 fő lakos él, és az adott településen szakorvosi rendelő (alap-, vagy emelt szintű járóbeteg szakellátó intézmény) vagy kórház nincs.  

4.     „B” komponens esetében a Pályázati útmutató A1. és B1. pontja a következőképpen módosul: Alapszintű járóbeteg szakellátó fejlesztése, illetve alapszintre fejlesztés azon önálló járóbeteg szakrendelők esetében támogatható, ahol az intézmény által felvállalt ellátott lakosság száma minimum 13.500 fő (alap szintre fejlesztés esetén az ellátás elégtelen mennyiségben és/vagy minőségben működik). A fejlesztés eredményeként elmondható, hogy a helyi lakosság számára elérhető és szakmailag releváns, definitív ellátás nyújtására képes járóbeteg szakellátás jön létre.

5.     A pályázati útmutató E. pont II. jogosultsági kritériumok 27. pontja a fentieknek megfelelően (Útmutató A1 és B1 pont) az alábbiak szerint módosul:  

„B” komponens

27.

Alapszintű járóbeteg szakellátó fejlesztése, illetve alap szintre fejlesztés esetén a fejleszteni kívánt szakrendelő:

·     önálló és

·     az intézmény által felvállalt ellátott lakosság száma minimum 13,5 ezer fő (alap szintre fejlesztés esetén az ellátás elégtelen mennyiségben és/vagy minőségben működik).

·     a pályázó vállalja, hogy a szakellátást minimum és maximum 200 szakorvosi óra/ hét és hozzá kapcsolódóan maximum 120 nem szakorvosi óra/hét keretében fogja biztosítani, kivéve amennyiben az intézmény jelenleg több mint heti 200 szakorvosi óraszámmal rendelkezik(ha nem, nem befogadható)

Pályázati útmutató A1. pont

Megvalósíthatósági tanulmány;

OEP szerződés és mellékletei.

 
   

 6.     Pályázati útmutató F6. Fogalomjegyzék pontja az alábbi, adott konstrukcióra vonatkozó fogalommal bővül: Funkcionálisan önálló járóbeteg szakrendelő: kórházzal integrált, de a kórházzal nem egy településen működő járóbeteg szakellátó intézmény.