NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Debrecenben járt a Jövő Iskolája2008. április 21.

Április 16-án Debrecen látta vendégül a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Jövő Iskolája Körút című rendezvénysorozatát. A körút célja, hogy a pedagógusok, diákok és szüleik valamint az érdeklődők testközelből is megismerhessék az európai uniós forrásokból, az oktatás területén megvalósuló fejlesztéseket.

A Jövő Iskolája Körút tizenharmadik állomásán, Debrecenben több száz érdeklődő vett részt a családias hangulatú rendezvényen. Az ünnepélyes megnyitó után – a szakmai program keretében – dr. Magyar Bálint fejlesztéspolitikai államtitkár ismertette a hazai közoktatás jelenlegi és jövőbeli fejlesztéseit, azaz Jövő Iskolája programot. Az Educatio Kht. és a Sulinet Digitális Tudásbázis bemutatkozása után a közönség egy bemutató órán vehetett részt, amely során a gyakorlatban is kipróbálhatták a legmodernebb digitális tananyagokat és taneszközöket. A bemutató órán a hallgatóság aktívan is részt vett, és kipróbálta a szavazógépet is.

Debrecenből sem hiányozhatott az oktatás jövőjét bemutató kiállítás, ahol szakértők segítségével lehetett megismerkedni az iskolákban hamarosan felbukkanó modern oktatóeszközökkel.

magyarb_jovoisk