NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

A Kistérségi Koordinációs Hálózat hírei2008. április 25.

Megnyílt az első nyugat-dunántúli Új Magyarország Pont 2008. április 24. Téten április 24-én megnyílt a régió első ÚM Pont ügyfélszolgálati irodája. A többi regionális ÚM Pont megnyitása az elkövetkező hetekben várható.

2008. április 24.

Téten április 24-én megnyílt a régió első ÚM Pont ügyfélszolgálati irodája. A többi regionális ÚM Pont megnyitása az elkövetkező hetekben várható.

Megnyílt az első dél-dunántúli Új Magyarország Pont

2008. március 17.

Pakson április 17-én megnyílt a régió első ÚM Pont ügyfélszolgálati irodája. A többi regionális ÚM Pont megnyitása az elkövetkező hetekben várható.

 

Koordinátorok brüsszeli tanulmányúton az Európai Bizottság meghívására

2008. április 16.

Az Európai Bizottság meghívására a Kistérségi Koordinációs Hálózat tíz képviselője vett részt háromnapos szakmai tanulmányúton 2008. április 14. és 16. között Brüsszelben. A Bizottság budapesti képviseletének szervezésében a régiókat képviselő koordinátorok és a Központi Fejlesztési Programiroda két munkatársa megismerte az Európai Unió döntéshozatali és lobbizási rendszerét, a felzárkóztatási politika fejlődését, valamint az uniós források hazai hasznosulásával kapcsolatos aktualitásokat. Látogatást tettek több magyar és tagállami régió brüsszeli képviseletén, a Bizottság Regionális Politikai Főigazgatóságán, Magyarország Képviseletén és az Európai Parlamentben. Két magyar uniós parlamenti képviselővel is szakmai megbeszélést folytattak a területfejlesztés kistérségitől uniós szintig terjedő megvalósításáról és az ezzel kapcsolatos, a hálózatot érintő feladatokról. A tanulmányút során meglátogatott intézmények és azok munkatársai egybehangzóan üdvözölték a hálózat létrejöttét és fontosnak tartották annak magas szintű működését, ami várhatóan az ő brüsszeli munkájukat is közvetlenül támogatja majd.

 

Megnyílt az első dél-alföldi Új Magyarország Pont

2008. március 15.

Kiskunfélegyházán április 15-én megnyílt a régió első ÚM Pont ügyfélszolgálati irodája. A többi regionális ÚM Pont megnyitása az elkövetkező hetekben várható.

 

Megnyílt az első közép-magyarországi Új Magyarország Pont

2008. április 3.

Budapesten április 3-án megnyílt a régió első ÚM Pont ügyfélszolgálati irodája. A többi regionális ÚM Pont megnyitása az elkövetkező hetekben várható.

 

Megnyílt az első közép-dunántúli Új Magyarország Pont

2008. április 2.

Velencén április 2-én megnyílt a régió első ÚM Pont ügyfélszolgálati irodája. A többi regionális ÚM Pont megnyitása az elkövetkező hetekben várható.

 

Európai biztos a Nyitó Konferencián

2008. március 28.

Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter mellett Danuta Hübner regionális politikáért felelős európai biztos is köszöntötte a Kistérségi Koordinációs Hálózat munkatársait a hálózat első országos konferenciáján, 2008. március 27-28-án Egerben. A találkozó a kistérségi koordinátorok felkészítését segítette az Új Magyarország Fejlesztési Terv megvalósításával kapcsolatos feladatokra.

A Kistérségi Koordinációs Hálózat munkatársai a nyitó konferenciát követően április folyamán szakmai csoportokban zajló képzéseken vesznek részt, majd megkezdik a munkát a kistérségekben sorra megnyíló Új Magyarország Pontokban.

Kapcsolódó dokumentumok

Egri_nyitó_konferencia -_program (pdf, 93 kB)

 

Megnyílt az első Új Magyarország Pont

2008. március 27.

Tiszavasváriban Danuta Hübner regionális politikáért felelős európai biztos és Bajnai Gordon területfejlesztésért és fejlesztéspolitikáért felelős miniszter ünnepélyesen megnyitották az ország első Új Magyarország Pontját, mely az újonnan létrejött Kistérségi Koordinációs Hálózat első ügyfélszolgálati irodája. A közeljövőben további 173 iroda nyílik meg, hogy az ország összes kistérségében bárki számára elérhetőek legyenek a hálózatban dolgozó területfejlesztési szakemberek, avagy ahogy a biztos asszony nevezte őket, „az uniós kohéziós politika nagykövetei”.

A biztos nagyra értékelte hazánk eddigi teljesítményét az európai uniós források felhasználásában. Danuta Hübner szerint Magyarországon működik a kohéziós politika: Magyarország az élbolyba tartozik a strukturális alapok felhasználásánál. A biztos annál inkább fontosnak értékelte a kezdeményezést, mert mint utalt rá, az Eurobarometer legutóbbi felmérése szerint a magyarok 50 százaléka nem tud az uniós forrásokról és az azokkal kapcsolatos lehetőségekről. A tiszavasvári kistérség településeinek polgármestereivel egyetértésben fontosnak minősítette azt is, hogy Magyarországon az első kohéziós információs pont az ország legelmaradottabb régiójában, Észak-Alföldön nyílt meg.

 

Jelentős túljelentkezés a koordinátori pozíciókra

2008. március 1.

Országszerte jelentős túljelentkezés volt a kistérségi koordinátori posztok betöltésére. A meghirdetett 273 helyre az első pályázati körben 638 fő adta be jelentkezését. A pályázati felhívás valamennyi megyei lapban és egy országos napilapban is megjelent, emellett olvasható volt valamennyi regionális fejlesztési ügynökség, illetve hírként az NFÜ honlapján. A pályázók szakmai írásbeli vizsgán, majd szóbeli meghallgatáson vettek részt. A 638 jelentkező közül 236 jelölt teljesítette a szakmai elvárásokat és került felvételre.

Az üresen maradt pozíciókra új pályázatok kerülnek kiírásra.