NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Szegeden és Zalaegerszegen járt a Jövő Iskolája2008. április 25.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében megvalósuló - az oktatás fejlesztését célzó beruházásokat bemutató programsorozatot indított útjára 2008 februárjában. Április 17-én a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központjában, április 22-én pedig a zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban fogadták a látogatókat.

A szegedi rendezvény ünnepélyes megnyitója után dr. Magyar Bálint fejlesztéspolitikai államtitkár mutatta be a több száz érdeklődőnek a hazai közoktatás jelenlegi és jövőbeli fejlesztéseit, azaz a Jövő Iskolája programot.

A rendezvényt Zalaegerszegen Tarjánné dr. Szabó Zsuzsa, a gimnázium igazgatóasszonya, illetve a városi önkormányzat képviseletében Szemes Béla nyitotta meg, majd itt is Magyar Bálint ismertetője következett.

jovo_isk
A szakmai program folytatásaként az Educatio Kht. és a Sulinet Digitális Tudásbázis bemutatkozása után mindkét helyszínen két mintaóra keretében ismerkedhettek meg az érdeklődők a gyakorlatban is a digitális tananyagokkal és taneszközökkel. A bemutató órákon a hallgatóság aktívan is részt vehetett és részt is vett, kipróbálva az interaktív szavazógép működését.