NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Közlemény a DAOP-2007-5.2.1/D jelű pályázati kiíráshoz2008. május 6.

Felhívjuk a tisztelt pályázók figyelmét, hogy a DAOP-2007-5.2.1/D „Környezeti értékeink védelme, környezetbiztonság intézkedés keretében” közzétett tervezési felhívás és útmutató a mai napon az alábbi pontokon módosult:

I. A változás a C3. Elszámolható költségek köre/ A fejlesztés megvalósításához szükséges szolgáltatások c. fejezet „Mérnöki szolgáltatások, műszaki ellenőr, laborvizsgálat, szakmai szakértő szolgáltatások, a versenytárgyalási felhívások elkészítésének és megjelentetésének, monitoring tevékenységhez, könyvvizsgálói díjak (könyvvizsgálói díjak csak abban az esetben számolhatók el, ha jogszabály, vagy a pályázati dokumentáció előírja, hogy a támogatásban részesülő projekttel kapcsolatban külön könyvvizsgálatot kell végezni), valamint a jogi biztosíték nyújtásával kapcsolatban felmerülő költségek” pontot érinti.

Százalékos korlát és összeghatár került meghatározásra az alábbiak szerint:

A projekt összes elszámolható költségének max 6%-áig, de legfeljebb bruttó 70 Millió Ft összeghatárig lehet elszámolni a fent említett tevékenységeket.
 

II. A változás a C3. „Elszámolható költségek köre/ Elszámolható költségek konkrétan” c. fejezetet érintik, mely az alábbiak szerint módosul.

Az „elszámolható költségek konkrétan” fejezet „projekt menedzsment költségek” pontban meghatározott „legfeljebb bruttó 12 Millió Ft” felső korlát 30 Millió Ft-ra módosul. 

III. A változás a C3. „Elszámolható költségek köre/ Elszámolható költségek konkrétan” c. fejezetet érintik, mely az alábbiakkal egészül ki.

Az „elszámolható költségek konkrétan” pontban meghatározott költségtípusok százalékos korlátai és összeghatárai a projekt elszámolható költségeinek az összköltséghez viszonyított felső határát jelentik, mely nem garantálja automatikusan az adott költségtípus, adott összeggel történő elfogadását.

Amennyiben az adott költségtípus összege nincs kellően alátámasztva/indokolva, abban az esetben a KSZ és a ROP IH a projektfejlesztés során a költségvetésbe beállított %-os arányon belül kisebb összeget is megállapíthat. 

IV. A változás az F3. „Vonatkozó jogszabályok listája fejezet” / 3. „Miniszteri rendeletek” pontot érinti.

Az 51/2000. (VIII. 9.) FVM-GM-KöViM együttes rendelet az építőipari kivitelezési, valamint a felelős műszaki vezetői tevékenység gyakorlásának részletes szakmai szabályairól és az építési naplóról/hatályon kívül helyezte a 290/2007. (X.31.) Korm. rendelet az építőipari kivitelezési tevékenységről, az építési naplóról és a kivitelezési dokumentáció tartalmáról.
 

V. A projektek kötelező fenntartási ideje ellentmondásosan került az útmutatóban meghatározásra. A projektek lezárását követő fenntartási időszak minden projekt esetében 15 év.