NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Mosoly, szeretet, esélyegyenlőség2008. május 14.

Új bölcsődei épület és rugalmas szolgáltatások uniós támogatásból. - Idén fejeződött be Szentendrén a térség egyetlen bölcsődéjének uniós támogatásból történő megépítése, a meglévő épületek felújítása és akadálymentesítése.

A projekt keretében új, a szülők igényeit is kielégítő szolgáltatások kerültek bevezetésre, valamint a beruházás lehetőséget adott számos munkahely megteremtésére is.

Szentendre, 2008. május 14. – Ünnepélyes keretek között adták át Szentendrén a bölcsődei szolgáltatásoknak helyet adó felújított és újonnan épített épületkomplexumot. Az ünnepségen részt vettek a régió, a megye és a térség döntéshozói, szakmai szervezetek képviselői, a projektben dolgozó szakemberek, a bölcsőde dolgozói és a szülők.

A beruházás keretében a szentendrei bölcsőde befogadóképessége az alapellátás tekintetében 20 férőhellyel bővült, valamint két új bölcsődei szolgáltatás is bevezetésre került: játszóház és gyermekfelügyelet vár a bölcsődés gyermekekre, mely további 20 férőhelyet jelent. Ezzel egyetemben 10 új, szakképzett munkatárs is erősítheti az intézmény csapatát.

A projekt eredményeként az eddigi 80 helyett 100 Szentendrén, illetve a szentendrei kistérségben élő család, köztük sok roma szülő napközbeni gyermek-elhelyezési problémája oldódik meg. Mindez hatalmas segítség a munkaerő-piaci részvételhez, a családi és munkahelyi kötelezettségek összeegyeztetéséhez és a gyermekek egészséges fizikai, lelki, szellemi fejlődéséhez. A megújult intézmény nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy elősegítse a roma szülők és gyermekek társadalmi befogadását.

„Legfontosabb elvünk az volt, hogy Szentendre és a térség lakosságának bölcsődés korú gyermekekkel rendelkező családjai a továbbiakban ne szenvedjenek hátrányt a térség nem megfelelő ellátása folytán. Az épület adta lehetőségekhez képest valósult meg a műszaki megoldás, a bölcsőde szakmai vezetése dolgozta ki a játszóház és gyermekfelügyelet két új szolgáltatásának alapjait. Külön öröm számomra, hogy bár városunkban alacsony a munkanélküliség, de további 10 új munkatárs felvételére is lehetőség nyílik.” – nyilatkozta Dr. Dietz Ferenc, Szentendre város polgármestere.