NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Felhívás értékelői valamint szakértői feladatok ellátására2008. május 22.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága (HEP IH) ismételten pályázatot hirdet a TÁMOP és TIOP pályázatok és kiemelt projektek kiírásaira beérkező projektjavaslatok értékelői, valamint a támogatást elnyert projektek szakmai monitoring szakértői feladatainak ellátására.

Az értékelő és monitoring szakértők kiválasztása jelen szakértői pályázati felhívásra on-line beérkezett egyéni pályázatok elbírálásával történik. Minden jelentkező pályázatában jelzi, hogy mely tevékenység(ek) ellátására pályázik. A szakértők kiválasztására létrehozandó értékelő bizottság munkájában a közreműködő szervezetek, a HEP IH, továbbá a HEP IH által a szakértői tevékenységek koordinációjára kiválasztott szervezet munkatársai vesznek részt.

A sikeres pályázók belekerülnek a HEP IH által létrehozandó értékelő és monitoring szakértői adatbázisba, ahonnan – a felmerülő feladatok függvényében - értékelői feladatok ellátása esetén az IH sorsolja ki, vagy szakmai monitoring szakértői feladatok ellátása esetén a közreműködő szervezet választja ki a szakértőt.

A közreműködő szervezet az előértékelést végző szakértővel projektenként, a monitoring szakértővel a projektek hosszától függően, de legfeljebb 2 éves időtartamú, meghosszabbítható szerződést köt. A szakértők díjazása a közreműködő szervezetekkel egyeztetett egységes honorlista alapján történik.

A szakértők a továbbiakban rendszeres időközönként részt vesznek a szakértői tevékenységeket koordináló szervezet által - a HEP IH jóváhagyásával - kidolgozott és működtetett teljesítmény-értékelési programban. A folyamatos szakértői értékelés eredményeképpen egyes szakértők tevékenysége felfüggeszthető, illetve ismételt és sikeres minősítést követően újra felvehetők a szakértői adatbázisba. Utóbbi alól kivételt képeznek a súlyos szakmai mulasztás miatt végleg kizárt szakértők.

A felhívás teljes anyaga