NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megjelent a TIOP 3.3.1/08/1 jelű, "A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése II." című pályázat2008. május 29.

Az NFÜ felhívja a pályázók figyelmét, hogy megjelent a TIOP 3.3.1/08/1 jelű, "A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése II." című pályázat dokumentációja.

Az akadálymentesítés Magyarországon törvény által vált kötelezővé, hiszen minden új építésű vagy felújítandó, átalakítandó épület tervezésekor és a kivitelezés során kötelezően figyelembe kell venni az akadálymentesítés szempontjait is, azonban a folyamat nagyon lassan indult el. Jelenleg a központi közigazgatás szervek felelősségi körébe tartozó épületek kevesebb, mint fele akadálymentes.

Az intézkedés célja az egyenlő esélyű hozzáférés -, ezáltal a fogyatékos emberek életminőségének a javítása, a közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása. Az állam ezen törekvése elősegíti, hogy a fogyatékos személyek nagyobb mértékben képessé válnak önállóan intézni ügyeiket. Az egyenlő esélyű hozzáférést biztosító környezet az időskorú, a beteg, a babakocsit használó emberek mindennapjait is megkönnyíti.

Jelen kiírás keretében csak olyan intézmények épületeinek komplex akadálymentesítésére igényelhető támogatás, amelyek működési területe a Észak-Magyarországi, Dél-Alföldi és Nyugat-Dunántúli régió területén található.