NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Karaván Napló2008. június 3.

Útjára indult a Magyar Géniusz Karaván, ahol a tehetségkutatás fontosságára, illetve a Magyar Géniusz programra kívánja felhívni a figyelmet a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

Az előzetes tervek szerint a T-Com Gyereksziget hat hétvégéjén túl a legnagyobb hazai fesztiválokra is begördül majd a Géniusz kamion.
A nyári fesztiválokon a 16-35 éves fiatal felnőttek ismerkedhetnek meg a Magyar Géniusz program fejlesztéseivel, és természetesen felmérhetik saját tehetségüket is.

Sikeresen zárult az NFÜ-nek a Gyerekszigeten töltött első hétvégéje, hiszen közel húsz kiugróan tehetséges gyermeket találtak a tehetségvadász szakemberek. A 3-16 éves korú csemeték kimagasló teljesítményt mutattak a kognitív képességek, a logikai készségek, a mozgáskoordináció, a rajzkészség vagy a zenei tehetség (hallás, ritmusérzék) terén. A gyermekek játékos formában vehettek részt a különböző teszteken; a lézerpálya, a különböző logikai és ügyességi játékok közben a fejlesztő pedagógusok, gyermekpszichológusok kötetlen módon végezhették el vizsgálataikat. A játékok mellett közös rajzolás, éneklés, muzsikálás kötötte le az apróságok figyelmét.

A kamion több mint ezer látogatója közül egy sem távozott "üres kézzel", hiszen a felmérések során nemcsak a tehetségbeli kiugró teljesítményre, de az elmaradásokra, problémákra is felhívták pedagógusaink a figyelmet, és megpróbálták tanácsadással segíteni a családokat. Sok esetben a szülők is bekapcsolódtak a különböző játékokba, így igazi közösségi élménnyé vált a Gyereksziget első hétvégéje.

A Magyar Géniusz Karaván további állomásai:

T-com Gyereksziget (Óbudai Hajógyári Sziget) június 7-8.
T-com Gyereksziget (Óbudai Hajógyári Sziget) június 14-15.
T-com Gyereksziget (Óbudai Hajógyári Sziget) június 21-22.
T-com Gyereksziget (Óbudai Hajógyári Sziget) június 28-29.
T-com Gyereksziget (Óbudai Hajógyári Sziget) július 5-6.
Volt Fesztivál (Sopron) július 2 -5.
Balaton Sound (Zamárdi) július 10-13.
Hegyalja Fesztivál (Tokaj-Hegyalja) július 9-13.
EFOTT (Dunaújváros) július 16-20.
Balatone (Zánka) július 24-27.
Sziget Fesztivál (Óbudai Hajógyári Sziget) augusztus 12-18.
SZIN (Szeged) augusztus 27-30.

Képgaléria