NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Akadálymentesített látogatás a Múzeumok Éjszakáján2008. június 19.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Egyenes Út Mindenkinek című kezdeményezése kapcsán, 2008. június 21-én, szombaton, 16 és 18 óra között a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat keretein belül akadálymentesített múzeumlátogatásra kerül sor a Szépművészeti Múzeumban.

Egy-egy csoportban mozgáskorlátozottak, paralimpikonok és járó emberek indulnak együtt kerekesszékkel tárlatvezetéses látogatásra. A kerekesszékes múzeumlátogatás célja, hogy bemutassa a nagyközönség számára az akadálymentesítés jelentőségét, a mozgáskorlátozottak mindennapi életét akadályozó tényezőket és azok feloldási lehetőségeit, az esélyegyenlőség megteremtésének módjait.

Az esélyegyenlőség elvének fontos részét képezi az egyenlő elérhetőség elve, melynek jól kézzelfogható mérföldköve a közhivatalok, állami fenntartású intézmények, polgármesteri hivatalok által fenntartott intézmények megközelíthetőségének biztosítása, magyarul akadálymentesítése. Ennek bemutatására 2008. július 19-én 10 és 18 óra között a Margitszigeti Sportcentrumban Egyenes Út Mindenkinek elnevezéssel egész napos rendezvény kerül lebonyolításra, ahol - az esélyegyenlőség jegyében - színes szórakoztató és sportprogramokon vehetnek részt az érdeklődők.

Ha szívesen megtekintené a Szépművészeti Múzeum legfrissebb, Lélek és Test című fotókiállítását, és osztozna a kiállítás megtekintése erejéig a mozgáskorlátozott emberek helyzetében, akkor részvételi szándékát a revesz.renata@vmkomm.hu címen jelezze számunkra legkésőbb 2008. június 20-án pénteken, 17 óráig. Az első húsz regisztráló vehet részt ingyenesen látogatható programunkon, a programon történő részvételhez Múzeumok Éjszakája bérlet nem szükséges.