NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Közlemény a Akkreditált Innovációs Klaszter cím elnyerésére kiírt pályázathoz2008. június 20.

Felhívjuk a Tisztelt Pályázók figyelmét, hogy 2008. június 20-án az Akkreditált Innovációs Klaszter cím elnyerésére kiírt pályázat egyes pontjait pontosítottuk és az első értékelési határnapot 2008. június 30-ról 2008. július 15-re változtattuk.

1. A pályázók köre pontosításra került: a pályázat benyújtására jogosult gazdasági társasági formában működő klasztermenedzser szervezetnek minősül a közhasznú társasági formában működő klasztermenedzser szervezet is. (A pályázati felhívás és útmutató B1. pontja).

2. A kis- és középvállalkozási státusz meghatározása az egyéb pályázatoknál megszokott módon, a kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló 2004. évi XXXIV. törvény alapján történik.  A pályázók munkájának elősegítése érdekében a kkv státusz meghatározásához használható segédletettel a pályázati dokumentáció kiegészítettük.

3. A pályázati felhívás és útmutató C2. pontjában a tartalmi értékelési szempontrendszer 20. pontjában szereplő tudományterületek jogszabályi hivatkozás helyett a Fogalomjegyzékben található táblázat szerint kerültek meghatározásra.

4. A pályázati felhívás és útmutató C2. pontjában a tartalmi értékelési szempontrendszer 30. és 33. pontjában a szempontok értékének kiszámításához használandó képletekben a tag szót – az esetleges félreértések elkerülése érdekében - tagvállalatra cseréltük.

5. A pályázóktól kapott visszajelzésekben megfogalmazódott kérések alapján a pályázati felhívás és útmutató D. pontjában az első értékelési határnapot 2008. június 30-ról, 2008. július 15-re változtattuk, azaz a 2008. július 15-ig beérkezett pályázatok együtt kerülnek szakmai értékelésre.

6. A pályázati felhívás és útmutató D. pontjának „Döntés az akkreditációs cím odaítéléséről” c. alfejezete pontosításra került. A legmagasabb összpontszám helyett a legalább 45 pontot elért pályázatok esetén dönt az Akkreditációs Testület az akkreditációs cím odaítéléséről, de a 45 pont elérése nem jelenti automatikusan az akkreditált cím megítélését.

7. A pályázati felhívás és útmutató E. Fogalomjegyzék pontjában meghatározásra került a tartalmi értékelési szempontrendszer 34. pontjában található pályakezdő mérnök, orvos, természettudós fogalma.

8. Az Útmutató Akkreditációs Adatlap Kitöltéséhez c. dokumentum 3.13-as pontjában pontosítottuk, hogy a pályázatban foglaltaknak megfelelően csak vállalkozások esetében kell a gazdálkodási adatokat (árbevétel, mérlegfőösszeg, átlagos statisztikai állományi létszám, K+F kedvezmény) kitölteni.

A pályázati kiírás egyebekben változatlan.

Továbbá letölthető a www.nfu.hu honlapról az adatlap kitöltő program. Kérjük, hogy a kitöltő programban felmerülő esetleges hibát jelezzék az info@magzrt.hu e-mail címre. Kérjük, hogy honlapunkat az egyes értékelési határnapok (2008. július 15, 2008. szeptember 30…) előtt keressék fel, mivel új program indulásáról van szó, s elképzelhetőek a kitöltő programban kisebb módosulások.