NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program - első pályázati felhívás

A Szlovén Köztársaság Önkormányzati és Területfejlesztési Kormányhivatalának képviseletében a maribori székhelyű Határon Átnyúló Programokat Irányító Hivatal, mint a program Irányító Hatósága, valamint a magyar tagállam programért felelős szervezete, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Nemzetközi Együttműködési Programok Irányító Hatósága a VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Közhasznú Társasággal közreműködve megjelenteti a Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 első pályázati felhívását.

SI_HU

 

 

 

 

Tisztelt Pályázók!

A Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 2008. június 27-én megjelent 1. Pályázati felhívásának és a pályázati dokumentációnak eredeti szövegei módosításra kerültek az angol, szlovén és magyar nyelvű dokumentumokban. Mivel a program közös weboldala időközben szintén elkészült, a Corrigendum a módosított dokumentumokkal már ott kerül közzétételre. Kérjük, hogy a pályázati felhívással és a programra vonatkozó egyéb információkkal kapcsolatban látogassanak el a program közös weboldalára, melynek címe: www.si-hu.eu.

1. A pályázati felhívás tárgya:

Olyan pályázatok társfinanszírozása, melyek a program által definiált alábbi átfogó célkitűzés valamint az Operatív Program 1. és 2. prioritásán belüli tevékenységi területek megvalósításához hatékonyan hozzájárulnak: „A határmenti régió olyan területet képviseljen Európa térképén, amely kulturális, egészségügyi és természeti szempontból is kiváló élet- és munkakörülményeket biztosít.”

A tevékenységeknek határon átnyúló hatást kell kifejteniük a program jogosult támogatási területére. A projektpartnereknek az alábbi határon átnyúló együttműködési kritériumok közül legalább kettőt teljesíteniük kell: közös kidolgozás, közös végrehajtás, közös alkalmazottak és közös finanszírozás.

2. A rendelkezésre álló források, a társfinanszírozás aránya és a projektek mérete:

E pályázati felhívás keretében 14.000.000 euro összegű, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból (ERFA) származó forrás áll rendelkezésre. Az ERFA-ból származó közösségi hozzájárulás mértéke egy-egy pályázat esetében legfeljebb 85% lehet, míg legalább 15%-nak más nemzeti/regionális/helyi közpénzből történő finanszírozási forrásból kell származnia, amelyből a partner/ek minimum 5 % saját önerővel kell, hogy rendelkezzen/ek.

A projektek mérete: az igényelt ERFA támogatás összege 50.000 euro és 2.000.000 euro között lehet.

3. A programterület

A programterület a következő NUTS III szintű területi egységeket foglalja magában:

a Szlovén Köztársaság területén: Pomurje és Podravje (20%) statisztikai régiók, a Magyar Köztársaság területén: Vas megye és Zala megye

4. A támogatásra jogosult pályázók és partnerek:

A projektpartnerek között legalább egy szlovéniai és egy magyarországi partnernek kell lennie. A projektpartnerek létszámának nincs felső határa. Támogatásra jogosult pályázók lehetnek non-profit közjogi és magánjogi személyek, önkormányzatok, alapítványok, közintézmények, ügynökségek, kamarák, civil szervezetek.

5. A társfinanszírozás időbeli jogosultsága

A jogosult költségek elszámolhatóságának legkorábbi időpontja a Közös Monitoring Bizottság támogatásról szóló döntésének időpontja. A projekt lezárásának időpontja a projektpartnerek utolsó kifizetési kérelmének teljesítése, de legkésőbb 2015. március 31-e, mely időpontig minden projektnek le kell zárulnia.

6. A projekt megvalósításának időtartama

A programban való részvételre azon projektek jogosultak, melyek végrehajtásának időtartama legfeljebb 36 hónap.

7. A projekt kidolgozásának támogatása:

A Közös Szakmai Titkárság és az Info Pont támogatja a potenciális pályázókat a programról szóló információval, és a pályázatok elkészítésében történő segítségnyújtással.

8. A pályázatok benyújtása:

Benyújási határidő: 2008. október 30-a 16 óráig

Beadási cím: Joint Technical Secretariat (Közös Technikai Titkárság) for OP SI - HU 2007-2013

Government Office for Local Self-Government and Regional Policy

Svetozarevska 60

SI-2000 Maribor