NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Új szakképző központ Budapest Belvárosában2008. július 3.

Az I. Nemzeti Fejlesztési Terv (2004-2006) több mint 1,4 milliárd forintos beruházásával valósult meg a Belvárosi Térségi Integrált Szakképző Központ új központi képzőhelye. „Valódi” bankként üzemelő tanbank, a kisgyermekes szülők szakképzését segítő gyermekmegőrző és egy új konferenciaterem is szerepel a létesítmény szolgáltatásai között.

A július 3-án felavatott budapesti Belvárosi TISZK egyike annak a 16-nak, amely az I. Nemzeti Fejlesztési Terv keretében létesült országszerte a foglalkoztatás növelése érdekében.

atadas

 

A BeTISZK VII. kerület Dohány utca 65. szám alatti, közel 3050 m2-es szakképző központja 12 kereskedelmi és közgazdasági szakközépiskola gyakorlatorientált képzéséhez nyújt infrastrukturális hátteret. A központi képzőhelyen – egy együttműködési megállapodás keretében – valós körülmények között működő bank üzemel, mely egyúttal gyakorló tanbankként is szolgál. Az új épületben a nagyobb szakmai rendezvények befogadására is alkalmas konferenciaterem mellett egy gyermekmegőrző is helyet kapott, amelynek célja a kisgyermekes szülők szakképzésbe való bekapcsolódásának segítése. A 2008 szeptemberétől működő gyakorlóhely nemcsak a szakképzésben résztvevőket, hanem különböző szolgáltatások biztosításával a környéken élőket is szolgálja majd.

 

info_terem

 

A Dohány utcai épület teljes rekonstrukciójával egy olyan, minden elemében korszerű központ jön létre, amely számos, új tartalmi és formai elemet visz be a magyar szakképzési rendszerbe: az oktatás valós munkahelyi körülményeket szimuláló környezetben történik majd. A közgazdasági, banki képzést fogja támogatni az a bankfiók, amely az országban egyedülállóként, mint "éles gyakorlóhely" fog működni. A bankban dolgozók munkájuk mellett mentorálással segítik a szakképzés gyakorlatorientált megvalósítását, így a diákok ténylegesen aktuális, piacképes ismereteket szerezhetnek. A gyakorlóbank a felnőttképzési és munkaerő-piaci igényeket, banki továbbképzéseket is szolgálni fogja.

lepcson

 

A mintaértékű kezdeményezés célja a gazdaság keresletének és a szakképzés kínálatának közelítése. A központi képzőhely valós piaci körülmények között működő egysége lesz a tanbolt, a call center és a könyvelőiroda is. A központi képzőhely mintegy húsz nem hagyományos oktatási termében összesen 460 gyakorlóhelyet alakítottak ki, melyekhez az informatikai háttérül szolgáló hardver-felszereltséget a legkorszerűbb szerver infrastruktúra, 100 asztali számítógép, laptop biztosítja megfelelő szoftverháttérrel és a teljes épületre kiterjedő WIFI hálózattal.

 

epulet